Brake controller question - Ford Powerstroke Diesel Forum
Towing, Hauling & Diesel Competition Discussion of Powerstroke Usage EG. Towing & Hauling Habits, Off Roading , Diesel Drags, Sled Pulls, ect...

User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 05-07-2009, 03:37 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
Join Date: May 2007
Location: America
Posts: 6,782
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Brake controller question

Well this morning I hooked up a dump trailer to my 02 and the electric brakes weren't working? I have a Voyager brake controller and the light just stayed green and no matter what I did I couldn't get the trailer brakes to work. Well with the trailer unplugged I got my volt meter out and tested the voltage and at the 7 pin it was 12.32 volts at the brake connector with the engine off and key out of the ignition. Turned the engine on and pretty much same thing but 13.72 volts because of the alternater charging. Well go to the controller itself and test the voltage on the blue wire for the brakes and it's reading 12.32 volts with the key off. Is the controller broke or what am I missing? It's not the trailer because I hooked it to another truck and the brakes worked fine.
2005F250 is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome