Glow Plugs don't work - Ford Powerstroke Diesel Forum
Non-Powerstroke General Discussion General Discussion for 6.9L and 7.3L IDI (Non-Powerstroke) Engines

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-10-2009, 04:06 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Glow Plugs don't work

I have a '91 F350, with a non-turbo 7.3L diesel. When I try to start it the glow plugs skip thru the wait to start cycle [warm up] and go to the on off cycle. I have installed a new relay/controller and new glow plugs. The GP harness checked out good. Any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-11-2009, 11:26 PM
Emergency Services

 

Join Date: Jul 2008
Location: Benton City, WA
Posts: 338
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Glow plugs

My 92 has a sensor in the driver side head toward the front. From my understanding it basically tells the controller that the engine is cold and the glow plugs need to cycle. My truck was doing the same thing after an engine replacement and I noticed that I had broken the stud off the top of that sensor. I replaced it and it worked great until the glow plug controller went out again...

Now the solid state part of the controller is bypassed with a switch, hold the button, count to 10 and she fires every time.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-16-2009, 03:59 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2009
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Wow I just put a new controller/ relay on this morning. The WTS light blinks once and the plugs dont warm, I am also getting a click from the relay at 5 second intervals when the key is on.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-07-2011, 06:06 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Wait to Start

I will check on my 91 if the sensor is bad or broken...that would be nice instead of the $220 Glow Plug Controller. Mine clicks and does not heat the glow plugs.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:31 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors