stalling problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
Non-Powerstroke General Discussion General Discussion for 6.9L and 7.3L IDI (Non-Powerstroke) Engines

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-26-2012, 10:32 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Location: middleburg,fl
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
stalling problem

ok i am getting a 86 f350 with a 7.3 turbo(banks sidewinder). it has a problem of stalling. it sounds like its skippy at idle. when you give it some throttle it sounds bogged down. it will stall out and wont start back up for about an hour. any ideas on where to look. po said he had the #4 injector replaced and it had build up on the bottom of it and he thinks it got on the piston and ruined the rings... it does smoke some at idle and alot when you rev it up.will bad rings cause this? or is there another problem?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-28-2012, 05:04 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Location: middleburg,fl
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
changed the fuel filter and it does start alittle better...but now it shuts down after about 10 secs and just before shut down it tires to idle up then chocks out...no stumble just shut off no hesitation. but it will start back up after about 5 trys not like before about an hour later....so making some progress.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-29-2012, 11:24 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Location: middleburg,fl
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
its running really good now. i removed the reg. but the biggest problem was the injector po had put in....it was finger tight...i tightened it down and she fires right up...smoked for awhile but smoke is gone and i just drove it about 10 miles and was good. turbo would boost to 10 psi but it just did not feel impressive....kinda like a older 4cyl.auto car with a bad tune up...lol fcdp said that it looks like the ip is advance one notch...should i go back to stock and turn up the pump one flat? it is a turbo...banks sidewinder on a 7.3.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors