Factory Turbo - Ford Powerstroke Diesel Forum
Non-Powerstroke General Discussion General Discussion for 6.9L and 7.3L IDI (Non-Powerstroke) Engines

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-31-2010, 07:54 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Factory Turbo

Hello,
Is there any way to tell if the turbo is working on my1994 Ford model 350 with 7.3L IDI? If so how to go about it.
Thanks in advance
Felix B
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-31-2010, 06:39 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Bismarck, ND/Ft Riley, KS
Posts: 248
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Install a boost gauge.....

Thad
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-01-2010, 06:34 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Location: Silverton, OR
Posts: 2,492
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Yup. Boost gauge is the best way.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-02-2010, 05:42 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2007
Location: Magdalena NM
Posts: 525
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You should be able to feel it. I think it would be pretty gut less if it is not building any boost, do you see any oil leaking from the turbo anywhere? I think this turbo is pretty tough, mine has 312,000 miles and pulls like a freight train, it pulls within 10 mph of my 6.4 with a programmer and DPF delete!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-02-2010, 10:01 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No oil leaks just seems not to have much top end speed.65MPH up a gradual grade. mine has a 122,000 on it. it does not miss or anything.Just seems not to have the power it used to. Changed fuel filter and was wondering if there was a way to tell if turbo is working under load at 60mph.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-02-2010, 05:47 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Bismarck, ND/Ft Riley, KS
Posts: 248
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If you are going up a grade with an IDI at 65mph the turbo is most likely working. I had troubles going up hills in my rig without a turbo....

Thad
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-03-2010, 10:43 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks to all for the information.
Felix B
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:05 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors