New but old - Ford Powerstroke Diesel Forum
Introductions This is the place that you introduce yourself

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-13-2009, 06:40 AM
Member
 

Join Date: Sep 2007
Location: Lake Mills IA
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
New but old

Hello my name is Jeff and first off i just want to say thanks to everyone that is on this form. I have used it a lot and it has been very helpful for me! Just now i have a problem that I can’t search and see everyone’s opinions so hers my first cry for help. Thanks again everyone!!!

Ok so i have A early 99 with 110K, bully dog chip, 4in turbo back and my trans is giving me problems i think. When im going down the interstate "70mph" and put the cruse on she starts to jerk when going up and down hills. But... when i have the cruse off its fine??? Also if i am going down two lane "55mph" nothing. Any ideas? 110k Also when I’m taking off seems like there’s a point at which if I back off the throttle it creates more power but when i increase it falls in power. The guy at the performance place seems to think its blowing off boost to soon. I ordered one of those banks big head actuators. I wanted it anyways so i hope that fixes the power problem. Any ideas anyone? Thanks Jeff Moschino
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-13-2009, 06:53 AM
Viking Heavy Diesel

 

Join Date: Nov 2007
Location: 34'.6264 -98.4192
Posts: 20,704
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
I dont know for sure but I am going to throw out there that the HPOP may be falling on its face for the lack power.

As for the problem with the cruise, I have heard that some chips and tuners dont react well with cruise and will jerk when the cruise is turned on. I dont know what chips and why so dont bet money on that. It was he said she said!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-13-2009, 06:59 AM
Member
 

Join Date: Sep 2007
Location: Lake Mills IA
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the HPOP could do that thought they were gear driven? or is it gust getting worn out? how hard are they to replace an how much?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-13-2009, 07:02 AM
Member
 

Join Date: Sep 2007
Location: Lake Mills IA
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
oh yeah when i take the chip out the problem goes away i thought it was the chip at first to but the guy at the performance shop said that once u put more HP to them it will uncover problems today im going to do the DIY intake and to boost fooler
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-13-2009, 07:13 AM
I don't know nuttin....

 

Join Date: Jul 2006
Location: Tuttle, OK
Posts: 17,154
Thanks: 1
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
JEff
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 03-13-2009, 07:30 AM
Conservative and Proud


 

Join Date: Nov 2005
Location: Oregon
Posts: 14,472
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 03-14-2009, 09:38 AM
Is it even worth it???



 
Join Date: Aug 2006
Location: Lex KY
Posts: 9,093
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to ABOBB Send a message via Yahoo to ABOBB
Welcome to Powerstroke.org
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 03-14-2009, 09:41 AM
Emergency Services

 

Join Date: Mar 2008
Location: W.V.
Posts: 1,671
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
welcome to the org. not sure on your problem, but if it goes away when you take it out, then it sounds like your chip.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 03-14-2009, 10:01 AM
Premium Member
 

Join Date: Jan 2007
Location: Florida Panhandle
Posts: 1,710
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 19558077 View Post
welcome to the org. not sure on your problem, but if it goes away when you take it out, then it sounds like your chip.
This is possible, but the I was thinking maybe the chip was demanding too much from an already weak HPOP? Either way, with it only doing it with the chip in I would look at things that change with the chip in vs out.
-Aaron
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 03-16-2009, 02:32 AM
My 6OH Hates Me


 

Join Date: Sep 2007
Location: Nexus of the Universe
Posts: 24,723
Thanks: 8
Thanked 17 Times in 16 Posts
Feedback Score: 1 reviews
welcome to the org
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:27 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors