1995 f350 recent injectors installed hard to start - Ford Powerstroke Diesel Forum
General Diesel Discussion Discuss everything else pertaining to Diesel Pickups.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-06-2009, 07:21 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
1995 f350 recent injectors installed hard to start

so im new to posting, try to just read other posts to get info. but did a recent injector kit install on two trucks our 1999 f550 and our 95 f350 everything went great on the 550 but the 350 doesn't want to start very easy. while its running it runs great, but if you shut it off and try to restart it just cranks till the battery is almost dead before it fires. the longer you wait to restart the harder it is to start. a tech that used to work for international told me to drive it for 15-20 miles above 2000 rpm to get trapped air out of the oil rails. tried it with no results. if anyone has any info i'd be glad to hear from ya thanks, Garrett wichita ks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-06-2009, 11:33 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2007
Location: Quit Iraq, got a house in Tooele, Ut, Back in a big wrecker playing in traffic!
Posts: 277
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
might also have air in the fuel rails, and on a 7.3 there's nowhere for it to go except thru the injectors (that's what a regulated return kit fixes!)

on the back of each head, there's a plug (1/4" sq drive) or at the rear, pointed towards the turbo, there's a pipe cap. I did injectors on the girlfriends truck, had to loosen them up and cycle the key a couple times, when I got a steady fuel stream it fired right up and ran great.
did you check the fuel filter for engine oil, make sure you didn't roll or pinch an oring?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-07-2009, 06:58 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
alright so i drained the plugs and let it run with with em open for about thirty seconds. it started right up i let it run for about fifteen twenty min then shut it off and tried to resart it again. and the same conditon as before just cranking and no fire. like it wont start when its warmed up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-10-2009, 09:36 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
has to be a starting problem when its at opp. temp. otherwise it starts right up. any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:01 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors