stereo issues - Ford Powerstroke Diesel Forum
General Diesel Discussion Discuss everything else pertaining to Diesel Pickups.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 01-10-2009, 08:51 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
utlonghorns416's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
stereo issues

Installed some new speackers the other night. Everything worked great for about 1/2 hr. stereo flickerd under hard bass, I have had the sub and amp in there for about two years and never had this issue before. So, I and my buddy tim and his lovely assistant laurn unistalled everything wire tested every fuse and wire and couldnt find the problem. So we lefted the sub unwired drove for about 1/2 everything was fine. Stop to get fuel and turn truck off and when we head back on the road no power to radio. We hit the reset power buttom came on for a brief moment then turned off again. Its a kenwood ddx7017 double den radio. Any one that has a similar issue please chime in. I have installed many of systems before and cant figure out whats wrong. The stereo is two years old, I wouldnt think it would already need rebuilt.

and this is driving me , always trying to make something better
utlonghorns416 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 01-10-2009, 12:37 PM
Compression Ignition Addict
 
Tony V's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Crane/Evansville, IN
Posts: 7,847
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Sounds fishy, it might just be getting old. You checked all your grounds aswell?

2000 F-250 216k- smoke much?


Facebook: Anthony VanCamp
Add me if you'd like
Tony V is offline  
post #3 of 6 Old 01-10-2009, 12:40 PM
Compression Ignition Addict
 
troid123's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Oklahoma City
Posts: 1,671
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to troid123
Quote:
Originally Posted by utlonghorns416 View Post
Installed some new speackers the other night. Everything worked great for about 1/2 hr. stereo flickerd under hard bass, I have had the sub and amp in there for about two years and never had this issue before. So, I and my buddy tim and his lovely assistant laurn unistalled everything wire tested every fuse and wire and couldnt find the problem. So we lefted the sub unwired drove for about 1/2 everything was fine. Stop to get fuel and turn truck off and when we head back on the road no power to radio. We hit the reset power buttom came on for a brief moment then turned off again. Its a kenwood ddx7017 double den radio. Any one that has a similar issue please chime in. I have installed many of systems before and cant figure out whats wrong. The stereo is two years old, I wouldnt think it would already need rebuilt.

and this is driving me , always trying to make something better

You have any pictures of your set up?

2006 F250 CC Short Bed King Ranch 4x4 (109,000 miles)
4" Turbo Back w/ 6" Tip
SCT x3 w/ Custom Tunes From DJ's/Innovative
03 turbo
Eclipse Navigation/DVD/CD/MP3 w/ Rear Camera
Rear DVD/MP3/CD Entertainment System
Escort Passport SR7 Built In Radar Detection System
K & N Cold Air Intake w/ S&B Replacement Filter
Roll-N-Lock Retractable Bed Cover
Nitto Trail Grappler LT295/70R18
***SOLD 10/31/11***

New Truck:
2011 Ford F-150 Limited 6.2L Super Crew
troid123 is offline  
post #4 of 6 Old 01-10-2009, 03:19 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
utlonghorns416's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Well I fixed it. Someone hacked the hell out of the wire harness. I bought this truck used and it had the equipment in it. I went to circuit city and bought a new harness. They modified a harness that wasnt for this radio, how stupid ! luckly, I hadnt had a fire. Its all good now.

I will post a pic of the stereo if you want to see it troid123
utlonghorns416 is offline  
post #5 of 6 Old 01-10-2009, 03:32 PM
Compression Ignition Addict
 
troid123's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Oklahoma City
Posts: 1,671
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to troid123
Quote:
Originally Posted by utlonghorns416 View Post
Well I fixed it. Someone hacked the hell out of the wire harness. I bought this truck used and it had the equipment in it. I went to circuit city and bought a new harness. They modified a harness that wasnt for this radio, how stupid ! luckly, I hadnt had a fire. Its all good now.

I will post a pic of the stereo if you want to see it troid123
Yea if you get time I would like to see how you set your subs/amps up.

2006 F250 CC Short Bed King Ranch 4x4 (109,000 miles)
4" Turbo Back w/ 6" Tip
SCT x3 w/ Custom Tunes From DJ's/Innovative
03 turbo
Eclipse Navigation/DVD/CD/MP3 w/ Rear Camera
Rear DVD/MP3/CD Entertainment System
Escort Passport SR7 Built In Radar Detection System
K & N Cold Air Intake w/ S&B Replacement Filter
Roll-N-Lock Retractable Bed Cover
Nitto Trail Grappler LT295/70R18
***SOLD 10/31/11***

New Truck:
2011 Ford F-150 Limited 6.2L Super Crew
troid123 is offline  
post #6 of 6 Old 01-10-2009, 04:58 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
utlonghorns416's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i have the jl audio box so every thing is hidden. go to the jl audio site. it will be hard to see in my truck.
utlonghorns416 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome