2006 F350 SD 6.0 Rough Idle, Loss of Power - Help - Ford Powerstroke Diesel Forum
General Diesel Discussion Discuss everything else pertaining to Diesel Pickups.

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 Old 04-21-2008, 01:49 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2006 F350 SD 6.0 Rough Idle, Loss of Power - Help

2006 F350 SD 6.0 38K miles - While towing my 5th Wheel back from Ca. to Las Vegas over Baker grade, I noticed what felt like the truck was missing (feels like plug wire was off, if this was a reg gas eng) and very low power on bottom end, truck would hardly start off the line, even with trailer off the vehicle, pulling up in driveway is questionalbe. No smoke, temps all read fine. While rev eng, it misses at low RPM, but seems ok at high RPM. Problem started about 60 miles into new tank of fuel from truck stop. I've changed out both fuel filters this morning, no change in trucks performance. No eng lights showing. Thanks Mike
Sandpirates2 is offline  
post #2 of 11 Old 04-22-2008, 06:30 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
bad load of fuel
bunkclimber is offline  
post #3 of 11 Old 04-22-2008, 07:11 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Drained all fuel, replaced filters, same issue - had truck towed to Dealership late yesterday. Thanks for the input.
Sandpirates2 is offline  
post #4 of 11 Old 06-01-2008, 09:05 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2008
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
have same problem

05 psd 29,000 miles just driving 40 mph and went to a miss now rough idle and power loss
eric cook is offline  
post #5 of 11 Old 06-01-2008, 06:29 PM
Compression Ignition Addict
 
AvroAero's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Bolton
Posts: 786
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
fuel pump? Loss of coolant?


2004 Ford Excursion 6.0
-SCT livewire w/ innovative extreme tunes
-Banks monster exhaust
-Zoodad
-05 conversion w/ harley headlamps & HIDs
-Viper 5900 remotestart/alarm
-ARP studs
-EGR delete
-Defender roof rack with 600W of light
-whelen hideaway strobes
-Sound off Predator dual red-red
-Whelen 500 4 amber 2 blue
AvroAero is offline  
post #6 of 11 Old 06-01-2008, 06:33 PM
My 6OH Hates Me


 
mudrunninpig's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Nexus of the Universe
Posts: 24,835
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 15 Post(s)
Thanks: 8
Thanked 27 Times in 26 Posts
Feedback Score: 1 reviews
I had a similar problem with the 2006 I just bought. The guy before me didnt change the fuel filters. 33,000 miles. The dealer had to put in a new fuel pump and new injectors all covered under warranty. Truck runs like new now. Good luck.

Mike




"The Iron Pig"



mudrunninpig is offline  
post #7 of 11 Old 06-01-2008, 06:36 PM
Rice Hunter
 
Diesel Freak's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Norfolk,VA...Near the beach
Posts: 4,036
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ANY UPDATES SANDPIRATES??

Lloyd Vice Director of Virginia Strokers
2006 F350 6.0L SuperDuty Lariat 4x4
Magnaflow 4" S.S. Turbo Back, Lost Cat, 5" S.S. Tip
Custom Tuned SCT
6" Fabtech 4-Link Suspension- Dirt Logic Shocks-Dual steering Stabilizers
S.S. Brake Lines
Fumoto oil Drain Valve
Accufab Polished Elbow
BFG 37"x12.5"x18" Load "D" All Terrains
ARP Head Studs
EGR Delete
'03 Turbo Swap


Diesel Freak is offline  
post #8 of 11 Old 05-17-2009, 07:57 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have the same problem

I would really like to know how sandpirates2 fixed this problem. My problem is EXACTLY the same. Towing my fifth wheel, got fuel at a little dump of a gas station, lost power on the way home. Changed fuel filters twice, and they were BAD. I have been through several tanks of fuel added fuel injector cleaner and cetane booster. I have enough power to pull the rv but it is not the same as before. Idles rough, smooths out at higher rpm, definitely does not have the power it did before.

I am a FNG with diesels!
rodboro is offline  
post #9 of 11 Old 10-12-2011, 08:43 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2010
Location: Bay Area, CA
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Sandpirates2 View Post
2006 F350 SD 6.0 38K miles - While towing my 5th Wheel back from Ca. to Las Vegas over Baker grade, I noticed what felt like the truck was missing (feels like plug wire was off, if this was a reg gas eng) and very low power on bottom end, truck would hardly start off the line, even with trailer off the vehicle, pulling up in driveway is questionalbe. No smoke, temps all read fine. While rev eng, it misses at low RPM, but seems ok at high RPM. Problem started about 60 miles into new tank of fuel from truck stop. I've changed out both fuel filters this morning, no change in trucks performance. No eng lights showing. Thanks Mike
Did you find out the problem. I am having the exact same symptoms.
dmorse68 is offline  
post #10 of 11 Old 10-19-2011, 06:05 PM
Compression Ignition Addict
 
BennyLumpkin's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Central PA
Posts: 552
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to BennyLumpkin
Thats what mine did when it dropped an injector.

The New Toy....06 F350SD CC Long Bed Dually, 6.0, Torqueshift, 4x4, 4.30 Limited Slip, Lariat, Edge Insight, SCT SF3 w/Innovative, S&B Cold Air, Zoodad Mod, 4 inch MBRP downpipe to 5 inch exhaust, Kenwood Flip up DVD w/nav and Sirius, Oil Cooler Rebuild, Sinister, CAT ELC, Extang Blackmax....more mods to come very soon

New Workhorse 2011 F450 V10 4x4 w/ Reading Classic II work body, 19.5's with SIMS, Boss 9'2" Poly VXT plow, XL badgeing with all XLT options but with a rubber floor.
BennyLumpkin is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome