No start problems catching.... - Ford Powerstroke Diesel Forum
General Diesel Discussion Discuss everything else pertaining to Diesel Pickups.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-03-2008, 01:42 PM
Shaking the Bush Boss
 

Join Date: Feb 2007
Location: Salisbury, NC
Posts: 9,740
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No start problems catching....

Got a call from my pop about his truck (97 f150) not starting. The engine was spinning over slowly. I asked about the age of the battery...7 yrs old at least, and told him I'd come look at it, but more than likely it was the battery, pretty cold here last nite 19 degrees. Went and picked pops up, and had to jump his truck off. I followed him to Autozone, and had the battery tested. As expected, the battery needed to be replaced. I went to start my truck (96 f250), as pops happly drove away, and it wasent gonna cooperate. I checked everything, eventually, called a freind for some tools. I pulled the starter off, and had it checked...it was ok. After laying on the cold concrete, 33 degrees and the wind blowing...pulling and reinstalling the starter... happened to see a spark from the starter while my friend turned the key. The small nut directly accross from the big positive post (theres a metal jumper that connects them) was loose, causing all the problems. I called pops, after everything was up and running, and told him I wouldnt ever park near him again....his no start problems were contagious!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-03-2008, 05:31 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2007
Location: Las Vegas, Nevada
Posts: 1,039
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
lol, I hate when that happens, I have a 06 chevy work truck that had the same thing happen, truck was about 3 months old, wouldnt start.. I climb under the truck look at the starter, cable is barely on the stud from the factory. POS
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:24 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors