Tell me I didn't just FUBAR my truck... Tuner guys - Ford Powerstroke Diesel Forum
General Diesel Discussion Discuss everything else pertaining to Diesel Pickups.

User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 01-03-2013, 11:25 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Tell me I didn't just FUBAR my truck... Tuner guys

I recently unplugged my Edge Evo to send it back for a repair. I had been told that unplugging it would automatically reset it to stock. The screen went out and i could fo anything, but it was set at ine of the higher settings. In the meantime I bought and installed a SCT livewire. I called edge today to ask about the status if my Evo and while on the phone I made sure it went back to stock after unplugging it. WRONG! He says my platinum would, but not my Evo. So I set my SCT back to stock and unplugged it. Waiting for the Evo to arrive to reset it now. Any chance I screwed something up?
SPD319 is offline  
post #2 of 4 Old 01-03-2013, 01:21 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jun 2012
Location: Northeast OK
Posts: 404
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Nothing in theory is messed up. But your truck is not at the stock setting, you EVO should have the stock tune saved in it's memory, hopefully you'll be able to reset to stock with the evo.


2006 White F350 CCLB 2WD



SOONER POWERSTROKERS
dowmace is offline  
post #3 of 4 Old 01-03-2013, 03:24 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm just wondering now that when I hooked up the SCT in stock mode that it may have read the edge tune as being stock??? So in theory I may have to reset the edge back to stock and once again reset the SCT to the true stock. Hopefully I'm over thinking this

Last edited by SPD319; 01-03-2013 at 03:40 PM.
SPD319 is offline  
post #4 of 4 Old 01-14-2013, 03:05 PM
Member
 
Wisco's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Madison
Posts: 68
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If you screwed up the stock it wouldn't allow you to save it as a stock.


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App

2007 F250 Lariat, Stock
Wisco is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome