2004 6.0 Diesel Excursion No Power - Ford Powerstroke Diesel Forum
General Diesel Discussion Discuss everything else pertaining to Diesel Pickups.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-19-2012, 06:46 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2012
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2004 6.0 Diesel Excursion No Power

Hello,
We just purchased a 2004 6.o diesel excursion with 115,000 miles on it. For the last 2 weeks, it has ran great. This morning while driving to work, I heard a '"pop" and the the truck lost power. It will not go faster than 45 mph and it doesn't seem like it will shift out of 3rd gear...won't go past 2600rpm. It still runs smooth and sounds normal. It just doesn't have any power and will not shift into high gear...... any thoughts?

Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-19-2012, 06:52 AM
Emergency Services
 

Join Date: Sep 2011
Location: Bergen County, NJ
Posts: 997
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Are you still getting boost?


Sent from my iPhone using AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-19-2012, 07:01 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2012
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I do not believe so.... it doesn't kick in when I press the accellerator. I doesn't have any power like before.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-19-2012, 07:10 AM
Emergency Services
 

Join Date: Sep 2011
Location: Bergen County, NJ
Posts: 997
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
If its what I think it is: pop the hood and look at your turbo, there's a wire that plugs into the side facing the front passenger tire. Make sure that its connected, mine wasn't holding I had to zip tie it in place until I was able to get a new one.


Sent from my iPhone using AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-19-2012, 08:21 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2012
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks, I will check that. I hope it is that simple!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-19-2012, 11:03 AM
Emergency Services
 

Join Date: Sep 2011
Location: Bergen County, NJ
Posts: 997
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Me too! Let me know, happened to me I just about shat myself till I figured out that's all it was lol


Sent from my iPhone using AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-20-2012, 01:57 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
OP:

If it was a loud 'Pow!' and hiss, then no power, your CAC tube is likely to have popped off the turbo or intercooler.

If the band clamp broke, you'll need to get a new clamp from NAPA (an ordinary hose clamp will NOT hold).
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 12-20-2012, 02:54 PM
Illiana Chapter Director

 

Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 12,562
Thanks: 5
Thanked 100 Times in 95 Posts
Feedback Score: 2 reviews
He had another thread on this. It's fixed. Told him to check all his intercooler boots. Ended up being the one under the air filter.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 12-20-2012, 03:19 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
^ nods... I'm a (very) occasional visitor here.

Got a question on this forum's etiquette - I had a really positive experience with a vendor today for a 6.0-related product (which is why I was visiting). You all OK with an unsolicited-testimonial type of thread?

FWIW, the vendor was a tooling vendor, called because he had bad weather in Iowa today and couldn't ship an item as fast as his advertising said he would. He's shipping 2nd day air instead, when his roads are plowed in the morning. Thought that might be worthy of a 'atta-boy'.

OK to post, do you think?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:00 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors