7.3 turbo problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
General Diesel Discussion Discuss everything else pertaining to Diesel Pickups.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 06-25-2011, 09:06 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
7.3 turbo problem

2002 7.3 with Banks exhaust, AFE airbox, tuned chip, 160k miles. Acellerating on to freeway, didn't pound it or anything, but when I did heard loud POP up top, hissing sound for a few seconds, slight oil smell that dissipated in a few minutes, but lost 100 percent of boost according to gauge. Can hear slight turbo whine when I accelerate, but no boost at all. No oil leaking anywhere or coming out exhaust. Hoping I've just had a boot failure? Hoping someone might have an idea? Thanks.
pdqbassman1 is offline  
post #2 of 3 Old 06-25-2011, 09:59 AM
Banned
 
Join Date: Oct 2009
Location: Riverside/Norco, Ca
Posts: 3,771
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 2 reviews
Check ALL the boots, they do commonly blow off, do you have the stock CCV? they tend to get soaked with oil and make quite the mess of popping off. pull off your intake and spin the turbo, see if it has any shaft play then you'll know..
Dietoremain is offline  
post #3 of 3 Old 06-25-2011, 12:27 PM
Banned
 
Join Date: Jan 2011
Location: Maine
Posts: 4,240
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 5 reviews
Send a message via Skype™ to ToMang07
Quote:
Originally Posted by Dietoremain View Post
Check ALL the boots, they do commonly blow off, do you have the stock CCV? they tend to get soaked with oil and make quite the mess of popping off. pull off your intake and spin the turbo, see if it has any shaft play then you'll know..


I just got done pulling my intercooler tube/boots apart, took them all inside, SOAKED them in degreaser, AND Dawn... let SOAK in more degreaser, dried them.... still had oil coming out of them when I re-installed them. YEARS of oil buildup.

If you haven't done the CCV mod... I highly recomend it.
ToMang07 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome