Installed UVC habnress clips... still runs like ****... - Ford Powerstroke Diesel Forum
General Diesel Discussion Discuss everything else pertaining to Diesel Pickups.

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-15-2007, 01:02 PM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Location: Peoria, Arizona
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Installed UVC habnress clips... still runs like ****...

Title should say harness.. was a little drunk. hehe

Okay now I'm upset... I installed the UVC harness clips in BOTH sensors, and it still starts EXTREMELY hard and when it finally does start it runs liks **** and feels like 4 of the cylinders aren't firing (very shaky and bucks like crazy) And Right when i start to give it gas to get it going.. it will sometimes stall. Even just sitting there the RPMs jup and slow down to the point of almost stalling. I can FLOOR it when it's runing like this and it will idle and go 1 mph... after a few minutes and flooring it out of my driveway.. it runs FINE and starts FINE for the rest of the day... I do not know what the hell is going on but something is weird. Anyone have any insight? Thanks for any help...

P.S. Check engine light comes and goes randomly.


(would have posted this in the 7.3 section... but for some reason i can't)

Last edited by AZSnake98; 07-16-2007 at 11:43 AM. Reason: title is wrong
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-16-2007, 11:41 AM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Location: Peoria, Arizona
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Bump! help please before i drive it off a cliff!! (if it will start)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-16-2007, 12:44 PM
Slacker



 

Join Date: Dec 2006
Location: Surprise, Arizona
Posts: 17,075
Thanks: 13
Thanked 41 Times in 33 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Have you tried a CPS? I don't know anything about the 7.3, but hear that the CPS is a problem part...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-16-2007, 12:47 PM
Desert Shield/Storm Vet

 

Join Date: Dec 2006
Location: Munising, MI.
Posts: 9,092
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Another thing to check is what your codes are if you can get them scanned.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-16-2007, 01:04 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Tucson,AZ
Posts: 2,191
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
hey a clif does not work too well trust me you need to use tnt it works the best
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-16-2007, 07:58 PM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Location: Peoria, Arizona
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
changed the cps as well.. didnt do anything even though it was throwing the cps code...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-17-2007, 02:37 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2007
Location: St.Charles,MO
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the IPR or ICP may be sticking a bit when cold
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 07-17-2007, 02:44 PM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Location: Peoria, Arizona
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You will have to bear with me for i am a deisel newb. What are the icp and ipr?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 07-17-2007, 11:49 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jun 2007
Location: St.Charles,MO
Posts: 102
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
injection control pressure sensor and injection pressure regulator
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 07-18-2007, 04:17 PM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Location: Peoria, Arizona
Posts: 77
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
How do i fix these problems? and will they throw a code if they are ****ed up? becaus ehte only code it threw was the p0136 or whatever for the UVC clips
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:26 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors