Supension noise - Ford Powerstroke Diesel Forum
General 6.7 Discussion General 6.7 Discussion

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-14-2011, 12:12 PM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Location: Dayton, MN
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Supension noise

Does anyone else have a lot of noise from the front supension? It happens mostly when turning but I think I'm going to bring mine in. My 08 didn't do what my 11 is doing.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-14-2011, 07:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2008
Posts: 292
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
There is a TSB for this concern, the TSB is 10-25-3:

Some 2008-2011 F-Super Duty vehicles built on or before 11/15/2010 may exhibit a pop or clunk noise heard/felt under floor pan when turning, and may be more noticeable when cold.

It involves removing the body mount bolts on the affected side or sides, cleaning the threadlocker and re torquing, if that does not fix it then shimming the affected body mounts is required.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-15-2011, 05:52 AM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Location: Dayton, MN
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the info. I will be bringing it in to be serviced. Kind of embarrassing when you have passengers with you in your new truck and it sounds like it is falling apart.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-15-2011, 10:53 AM
Member
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jasonmt View Post
There is a TSB for this concern, the TSB is 10-25-3:

Some 2008-2011 F-Super Duty vehicles built on or before 11/15/2010 may exhibit a pop or clunk noise heard/felt under floor pan when turning, and may be more noticeable when cold.

It involves removing the body mount bolts on the affected side or sides, cleaning the threadlocker and re torquing, if that does not fix it then shimming the affected body mounts is required.
Great information. Thanks!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-20-2011, 04:34 AM
Member
 

Join Date: Feb 2010
Location: Victoria, TX
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Anyone else having this problem recurrently?

Mine has been in twice already (for this, first time was because the steering wheel was off center on delivery). first time they retorqued the driver side only. Started again a few days later. Second trip to the shop they shimmed the driver side only, test drove it and no help. Ended up replacing the trackbar, said the bushing went out due to improper torque from factory.

Now about a week later, it seems to be starting again...

5 weeks and 4 trips to the shop is getting a bit frustrating...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 03-20-2011, 06:35 AM
Member
 

Join Date: May 2009
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the TSB info. I have the front end noise and it is driving me crazy.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 03-29-2011, 06:20 AM
Member
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
BUMP

I have the same noise. My truck was re-shimmed and it continued making the bump as soon as I took it back, so it went in again for the noise.. they said they didnt hear it but again it made the noise as I drove away.

I put on a full suspension lift, so allot of parts were changed and yet it is still making the thump.

I was speaking with a friend and apparently there is a part that needs to be changed out but for whatever reason my dealer isnt letting out that information.

Anyone have info on this?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 03-29-2011, 09:43 AM
Member
 

Join Date: Aug 2008
Location: POK,NY
Posts: 42
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the tsb works....had it done...noise is gone....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 03-29-2011, 09:48 AM
Member
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by fbomb View Post
the tsb works....had it done...noise is gone....
They installed a shim? or did some other work?
The tsb did not work for me.. I was told I had a shim installed.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 03-29-2011, 10:47 AM
Member
 

Join Date: Aug 2008
Location: POK,NY
Posts: 42
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Installed 2 shims...in the 2 cab mounts....
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:51 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors