trailer brake module fault ?? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-18-2013, 02:03 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2009
Posts: 306
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
trailer brake module fault ??

anyone ever get this on the display scrren on the dash? i started getting this alarm and message in the message center. it was dry out and not towing. it goes away but then alarms again off and on. i unplugged the harness in the back and plugged it in but i dont know what or where to look for problem. anyone deal with this before?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-18-2013, 02:37 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,311
Thanks: 15
Thanked 68 Times in 66 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Take off the part where the tailer plugs in to. Sometimes water gets in there and corrodes it. Clean it out and reasemble with dielectric grease. I had the same problem but mine only happened when a trailer was plugged in.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-19-2013, 09:19 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2009
Posts: 306
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
thanks! what do you use to clean it with?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-19-2013, 09:53 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,311
Thanks: 15
Thanked 68 Times in 66 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i used brake cleaner to clean out the gunk and then i ressambled with dielectric grease. Hope that helps!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-19-2013, 10:21 AM
Premium Member
 

Join Date: Mar 2011
Location: Great Falls, VA
Posts: 837
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 10 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i get this message every time i turn the key on.. very annoying.. but it doesn't cause any issues with the truck or the functionallity of the integrate trailer brake controller or the lights on the trailer or anything. When i comes on.. i just hit the reset button and it goes away until i turn the truck off and back on again. I've checked fuses, wiring, connections, master cylinder connections.. I cant find anything wrong. my tuner doesn't show any codes, but i have a feeling it could be one that it doesn't pick up. and i'm not taking it to the stealership for them to charge me lord knows how much to diagnose something thats not affecting the truck that much. let me know if you figure this out.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:00 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors