More problems. - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-18-2012, 08:21 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2008
Location: Ontario
Posts: 1,592
Thanks: 2
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
More problems.

Some of you have read about all the problems I've had. I gotta make this short but I was driving up a hill and boost hit 30 made lots of noise and then truck lost power now there is hardly any boost. The exhaust now has a loud rumble and hardly any hair dryer noise. I'm seriously so upset I just had the turbos replaced 9000km ago. A code came up about turbo insufficient something or other. I shut the truck off for an hour restarted it now the exhaust has the hair dryer sound. I have a 9 hour drive tomorrow. Oh and the code is gone now
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-18-2012, 08:34 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2006
Location: Earth
Posts: 1,052
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Man I feel your pain. I had the same type of issues with my old 7.3, turbo, IDM, Ipr, cps, water pump, and a bunch of other odd ball stuff. after fixing it and then needing something else I got tired and got a new 6.4 But I dont think I'll keep this once my warranty is up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-18-2012, 09:58 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2012
Location: The 'Sip
Posts: 604
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Man, you are having a string of misfortune right now. Sorry to hear it. Without a code, it's a little hard to diagnose though.

How about we start with a list of what's been worked on on the truck lately so we can narrow it down?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-19-2012, 06:10 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,155
Thanks: 14
Thanked 53 Times in 52 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yea without a code its hard to know what it could be. Keep us posted!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-19-2012, 07:23 AM
Premium Member
 

Join Date: Oct 2012
Posts: 594
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
have you checked your turbos? mabye on got locked up.

or the vgt controller with the arm closed the fin in the turbo?

sorry for the troubles
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-19-2012, 09:38 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 936
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
U live in an extreme cold environment right? Would that have a play?


Sent from my iPhone using AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-19-2012, 12:44 PM
Premium Member
 

Join Date: Oct 2012
Posts: 594
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check also if your veins are clogged (if u can) because the KEM tune
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 12-19-2012, 12:48 PM
Premium Member
 

Join Date: Oct 2012
Posts: 594
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Does it sound like you unplugged the Vgt(people call it smoke switch)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 12-19-2012, 01:30 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2010
Location: Cincinnati
Posts: 4,209
Thanks: 6
Thanked 37 Times in 36 Posts
Feedback Score: 13 reviews
Check the 4 wires going into the plug for the vgt on the turbo. Just throwing out ideas, my buddy works for ford and has seen them rub and short out there. I had an issues that was throwing u0073 and he said to check those wires there and it ended up being the brake control module shorting. The can/bus system if wires in these trucks are a joke. Good luck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 12-19-2012, 03:35 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2008
Location: Ontario
Posts: 1,592
Thanks: 2
Thanked 9 Times in 9 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm pretty sure the code was 2263 turbo charger system performance if that means anything. Truck is at the dealer and I'm stranded 8 hours from home. I drove it today and it was fine then all of the sudden boost was 30psi the whole time barely touch the throttle then when I let off back to zero. So messed up
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:25 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors