trailer plug question - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-31-2011, 06:53 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,283
Thanks: 15
Thanked 65 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
trailer plug question

Ok guys i need your help. I went to hook up the trailer yesterday and when i plug in the trailer it was saying trailer disconnected and then after it was saying wiring fault on trailer. I know its not the trailer because it has worked fine on my truck and it worked fine on my stepdads dodge . Also it did the same on two other trailers. Any ideas what it could be? A fuse? Any help is appreciated.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-31-2011, 09:58 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,283
Thanks: 15
Thanked 65 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It sucks pulling a trailer without brakes and lights
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-31-2011, 10:41 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,283
Thanks: 15
Thanked 65 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well i disconnected the plug and it seemed clean and there was grease in there. Any ideas?
Attached Thumbnails
trailer plug question-2011-10-31_11.33.50.jpg   trailer plug question-2011-10-31_11.34.05.jpg  
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-31-2011, 01:58 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,283
Thanks: 15
Thanked 65 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I got a prong that light up to check the connections. THere is power to the + terminal and it lights up for the headlights. It appears just the stop and blinkers arent working. I am confused. I am not sure what it is
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-31-2011, 02:04 PM
Premium Member
 

Join Date: May 2011
Location: Brookhaven NY
Posts: 196
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
lighting

Are your parking lights working on the truck?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-31-2011, 02:06 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,283
Thanks: 15
Thanked 65 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by jonesy_11950 View Post
Are your parking lights working on the truck?
sorry for the dumb question but which are the parking lights?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-31-2011, 02:08 PM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 31,294
Thanks: 122
Thanked 123 Times in 109 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
Marker lights. Turn the headlight switch to the position just before the headlights are on.

Check your fuses.

If its showing a trailer fault theres a blown fuse or a short in the trailer wiring somewhere.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-31-2011, 02:11 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,283
Thanks: 15
Thanked 65 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Dave View Post
Marker lights. Turn the headlight switch to the position just before the headlights are on.

Check your fuses.

If its showing a trailer fault theres a blown fuse or a short in the trailer wiring somewhere.
But the funny thing is that the trailer works fine with my dads truck. That is what confuses me.

I am not sure which fuse it might be. In the manual the trailer stop/blinker lights is showing a relay. I am not sure if i can check if a relay is bad. I have no idea which fuse it could be
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-31-2011, 02:14 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,283
Thanks: 15
Thanked 65 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ya the marker lights work.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 10-31-2011, 02:53 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2010
Posts: 4,283
Thanks: 15
Thanked 65 Times in 64 Posts
Feedback Score: 0 reviews
well it was a fuse. It was a 25 amp fuse for trailer stop/turn relay. Changed it and all the prongs are lighting up.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:52 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors