regen on cold start up - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 09-22-2010, 02:55 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2006
Location: Maine
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
regen on cold start up

I just don't know Doesn't happen all the time. Truck setting cold, run out,fire it up and when ya go back out it's sound likes it skipping, running rough, pumps out white smoke, will clear up with strong accleration right back to running rough. Shut it down, restart and it's fine. What does everyone think, I need some info before it goes back to the dealer, ya know how they are, we can't duplicate the problem
tseelow is offline  
post #2 of 2 Old 09-23-2010, 04:06 PM
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Strange behavior, but it's definitely not regen. Regen requires a whole bunch of sensors to be fully warmed up, so it can't happen cold. No codes stored?
kschmidt64 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome