ICP sensor bad in 6.0 L what and where is it???/ - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-03-2009, 03:55 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ICP sensor bad in 6.0 L what and where is it???/

Have 03 6.0L has hard start but runs great when warm. diagnostics show ICP sensor bad. why can't I find any info on it??? Where is it?// can i change it myself. Mechanic also says ICP pigtail must be replaced, oil leaking on it . This just started why is the pigtail so bad? We have Chilton manual and other info but no mention Of ICP. Advice badly needed.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-03-2009, 05:41 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Location: nj
Posts: 1,268
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I "think" on the early models its in the back of the engine, the newer ones are up front on the passenger side valve cover.... email powerstrokehelp.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-03-2009, 05:46 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2008
Location: Morgans Corner, NC
Posts: 311
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
03 engines it is on the rear of the motor up underneath the turbo. you gotta take the little heat shield off, i think it is 3 10mm bolts and then u need a 1 1/16 sensor socket to fit the icp and take it out. did one on my 03, wasnt too bad once u find it. i got to mine from underneath with it on a lift. kinda need skinny arms or u will scrape yourself up. hope this helps.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-04-2009, 06:40 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Location: Brewster, NY
Posts: 1,180
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I replaced mine without replacing the wiring and it is just fine. As mentioned, it is behind that heat shield, once you get that off it's an easy job.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:28 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors