Question About Racing - Ford Powerstroke Diesel Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 20 Old 04-11-2009, 03:52 PM Thread Starter
<b>Premium Member</b>

 
BigGreen06's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cooperstown, NY
Posts: 2,349
Thanks: 22
Thanked 24 Times in 24 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 63 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Question About Racing

Ok, so I was at the local dragstrip on Friday night, and for some reason I couldn't run better than 19.8 @ 65mph. Now I did 5 runs and my best reaction time was .851. About 6 months ago I did 4 runs at the same strip, it was my first time, and I hit in the 14s all 4 times and 14.5 @ 89mph once, my reaction time was .429 I think. Now how is it that my truck was that far off. Havent changed a thing, other than some added weight, but I didn't think that 200lbs would throw my time off that much. I had my 120lb chain and my 80lb pintle hitch in the bed, but I didn't have anyplace to leave them. lease let me know, so I can fix it for next time.
Thanks.

-BG06.

Work Truck: 2010 F350 KR Oxford

Ford F250 CrewCab SWB 4X4 XLT. Sold
4" MBRP 409 SS Turbo-Back w/ Cat & Muff Delete
SCT Livewire w/ Looney Tunes, Courtesy of Vivian
AirDog 100 from Pure Flow Industries
Accufab Elbow
AFE Stage II W/ PG7 Sold!
Revtek 2.5" Level Kit
Nitto TG From Discount Tire
Smkd LED 3rd Brake & Smkd Mirror Lenses From Stealth Auto
LineX in the Bed
HID Highs/Lows 6000K.
Front & Rear Strobes & Front Dual Talon LED Dash Light, All Whelen; www.oslights.com
BigGreen06 is offline  
post #2 of 20 Old 04-11-2009, 03:55 PM
Compression Ignition Addict
 
00strker's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: cherryvale
Posts: 1,627
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
that weight would not make that much diff somethin else must be up

2000 7.3 Few mods...SOLD
2003 Common Rail tow rig / DD

2006 Harley edition F-250.. 10in Fab, 24in Rockstars, 38x14 Kuhmos, 4in MBRP, Gearhead tunes...NO STUDS
00strker is offline  
post #3 of 20 Old 04-11-2009, 04:16 PM
back in the saddle

 
shu873's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Tipton, Iowa
Posts: 9,482
Thanks: 9
Thanked 10 Times in 7 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
A bone stock 6.0 will run 16-17 all night long. You've got problems that need looking in to. Get it hooked up to a scanner.

Kurt

shu873@powerstroke.org

'06 True Blue/Silver 250 crew cab
ARP's, EGR blocked
AFE stg.2, MBRP 4" pipe
Air Dog 150, ITP reg. return
Bulletproof oil bypass system
Banks technicooler
Ride rite air springs in the rear
EGT, boost, and fuel pressure gauges by DiProcol on the pillar

Plus a few other odds and ends...
shu873 is offline  
post #4 of 20 Old 04-11-2009, 05:20 PM Thread Starter
<b>Premium Member</b>

 
BigGreen06's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cooperstown, NY
Posts: 2,349
Thanks: 22
Thanked 24 Times in 24 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 63 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Ok, well I thought that there must be something wrong, my Livewire is picking up any codes, so I'm kinda lost as to what is going on. And I boosted to about 15-20 all 5 times in 4Hi and still it was the same thing, it felt like something was holding me back, like I was dragging an anchor, halfway down the strip I was only at 40mph, so I'm really bummed right now. I'm starting to think that it has something to do with my looney tune, I'm not sure though. And also, ever since my truck was at the dealer last wednesday, my truck seems to be wandering more on the highway at 70mph and above. Just had my balljoints replaced.

-BG06.

Work Truck: 2010 F350 KR Oxford

Ford F250 CrewCab SWB 4X4 XLT. Sold
4" MBRP 409 SS Turbo-Back w/ Cat & Muff Delete
SCT Livewire w/ Looney Tunes, Courtesy of Vivian
AirDog 100 from Pure Flow Industries
Accufab Elbow
AFE Stage II W/ PG7 Sold!
Revtek 2.5" Level Kit
Nitto TG From Discount Tire
Smkd LED 3rd Brake & Smkd Mirror Lenses From Stealth Auto
LineX in the Bed
HID Highs/Lows 6000K.
Front & Rear Strobes & Front Dual Talon LED Dash Light, All Whelen; www.oslights.com
BigGreen06 is offline  
post #5 of 20 Old 04-11-2009, 06:49 PM
Compression Ignition Addict
 
Lubbockguy1979's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: s. arlington, tx
Posts: 1,568
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Lubbockguy1979
How long did you boost up at staging before you took off?

Randy
2006 f250 4x4
crewcab shortbed
lariat auto
Some tuning, gauges and other assorted non factory dodads
Lubbockguy1979 is offline  
post #6 of 20 Old 04-11-2009, 06:51 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Sep 2007
Location: Kill Devil Hills, NC
Posts: 4,439
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by BigGreen06 View Post
Ok, well I thought that there must be something wrong, my Livewire is picking up any codes, so I'm kinda lost as to what is going on. And I boosted to about 15-20 all 5 times in 4Hi and still it was the same thing, it felt like something was holding me back, like I was dragging an anchor, halfway down the strip I was only at 40mph, so I'm really bummed right now. I'm starting to think that it has something to do with my looney tune, I'm not sure though. And also, ever since my truck was at the dealer last wednesday, my truck seems to be wandering more on the highway at 70mph and above. Just had my balljoints replaced.

-BG06.
Your hubs locked?

There is something seriously wrong if you cant get faster than 65mph. I run like 67-69mph in the 1/8th I think.


HunterJ is offline  
post #7 of 20 Old 04-11-2009, 06:54 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Sep 2007
Location: Kill Devil Hills, NC
Posts: 4,439
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by BigGreen06 View Post
Ok, well I thought that there must be something wrong, my Livewire is picking up any codes, so I'm kinda lost as to what is going on. And I boosted to about 15-20 all 5 times in 4Hi and still it was the same thing, it felt like something was holding me back, like I was dragging an anchor, halfway down the strip I was only at 40mph, so I'm really bummed right now. I'm starting to think that it has something to do with my looney tune, I'm not sure though. And also, ever since my truck was at the dealer last wednesday, my truck seems to be wandering more on the highway at 70mph and above. Just had my balljoints replaced.

-BG06.
How does the truck feel driving down the road? Still feel like its got a lot of power?


HunterJ is offline  
post #8 of 20 Old 04-11-2009, 06:54 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Sep 2007
Location: Kill Devil Hills, NC
Posts: 4,439
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Lubbockguy1979 View Post
How long did you boost up at staging before you took off?
I have heard of these trucks going into limp mode but I have never personally felt it or seen it. And I have made alot of passes down the track.


HunterJ is offline  
post #9 of 20 Old 04-12-2009, 12:27 AM Thread Starter
<b>Premium Member</b>

 
BigGreen06's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Cooperstown, NY
Posts: 2,349
Thanks: 22
Thanked 24 Times in 24 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 63 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I think I boosted to about 15 on my gauge, and held the pedal down through the finish.
The hubs arent locked.
It seems to have power for the most part on the highway, on my way home I was passing most cars, but it did seem like it didn't really want to go fast, so something (I have no idea what) is holding me back. Do you think the engine is being starved of fuel or something, perhaps change the fuel filters? I really don't have a clue.

-BG06.

Work Truck: 2010 F350 KR Oxford

Ford F250 CrewCab SWB 4X4 XLT. Sold
4" MBRP 409 SS Turbo-Back w/ Cat & Muff Delete
SCT Livewire w/ Looney Tunes, Courtesy of Vivian
AirDog 100 from Pure Flow Industries
Accufab Elbow
AFE Stage II W/ PG7 Sold!
Revtek 2.5" Level Kit
Nitto TG From Discount Tire
Smkd LED 3rd Brake & Smkd Mirror Lenses From Stealth Auto
LineX in the Bed
HID Highs/Lows 6000K.
Front & Rear Strobes & Front Dual Talon LED Dash Light, All Whelen; www.oslights.com
BigGreen06 is offline  
post #10 of 20 Old 04-12-2009, 04:27 AM
back in the saddle

 
shu873's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Tipton, Iowa
Posts: 9,482
Thanks: 9
Thanked 10 Times in 7 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Pull your tune off of it and run it stock to see how it feels. Maybe try a different tune. If it still acts sluggish I'd take it to a Ford garage and have it checked over. If its been a while since you did fuel filters change them out too, but they would have to be seriously plugged over to take that much power away. I still think it's another deeper issue. HPO, ICP related possibly.

Kurt

shu873@powerstroke.org

'06 True Blue/Silver 250 crew cab
ARP's, EGR blocked
AFE stg.2, MBRP 4" pipe
Air Dog 150, ITP reg. return
Bulletproof oil bypass system
Banks technicooler
Ride rite air springs in the rear
EGT, boost, and fuel pressure gauges by DiProcol on the pillar

Plus a few other odds and ends...
shu873 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome