1st PSD and I have a problem - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 01-25-2009, 05:40 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
1st PSD and I have a problem


last night my 03 6.0 was loosing power, couldn't sustain hwy speeds, and died about 1 mile from the house. this morning I tried to crank it and it was trying to start. Could it be as simple as water in fuel?
KAM03PSD is offline  
post #2 of 5 Old 01-25-2009, 11:02 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
03psd losing power

hey, i'm new to fords and diesels, and have a similar problem.
truck starts,idles fine, but won't build speed after 30mph,and wont build rpm
after 2nd gear.
a ford dealer mechanic buddy thought the fuel might have geld, told me to
replace both fuel filters.
gonna try that tomorrow.
any other thoughts?
jstpt is offline  
post #3 of 5 Old 01-25-2009, 11:04 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Sep 2007
Location: Kill Devil Hills, NC
Posts: 4,439
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I would replace both filters its a cheap possibility. But I would also be looking into High Pressure Oil System.


HunterJ is offline  
post #4 of 5 Old 01-25-2009, 11:27 AM
Compression Ignition Addict
 
jessemac's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 314
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
plus one on filters for both of you
jessemac is offline  
post #5 of 5 Old 01-25-2009, 04:16 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 9
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Got my 03 6.0 started today after sitting over night. cranked over for a long time and was sputtering so I hammered the throttle and it came back to life!
However at idle it was 1200 rpm, and when I reved it I was rollin coal. I killed it and tried to restart, no luck. tomorrow filters and drain off the water. Hope it works!
KAM03PSD is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome