HID install problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-31-2008, 10:43 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2008
Location: Howell, MI
Posts: 349
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
HID install problems

Kinda confused on how to install my HID kit. The bulbs hook to the ballast via 2 connectors and then there is another connector that plugs into the ballast with a blue and black wire that are bare on the other end. Do i just stick those into the stock headlight plug for power? I found low, hi, and ground and I plugged everything in and when i turn my fogs on the hi beam indicator comes on dimly. My lows work so im thinkin everything is good but why is the HI indicator comming on the dash when fogs are goin. HELP

Do I need to run a separate ground? Thought the kit would of came with a nice connector that would plug into the stock harness and i'd be done instead I got a harness with 2 prongs and bad directions.

Maybe once I put my HID fogs in it will fix it.....
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-31-2008, 10:47 AM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Thanks: 23
Thanked 22 Times in 13 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
Quote:
Originally Posted by k2davis1 View Post
Kinda confused on how to install my HID kit. The bulbs hook to the ballast via 2 connectors and then there is another connector that plugs into the ballast with a blue and black wire that are bare on the other end. Do i just stick those into the stock headlight plug for power? I found low, hi, and ground and I plugged everything in and when i turn my fogs on the hi beam indicator comes on dimly. My lows work so im thinkin everything is good but why is the HI indicator comming on the dash when fogs are goin. HELP

Do I need to run a separate ground? Thought the kit would of came with a nice connector that would plug into the stock harness and i'd be done instead I got a harness with 2 prongs and bad directions.

Maybe once I put my HID fogs in it will fix it.....
the 2 lil prongs go into you OEM harness...

Most H13 kits dont come with the connectors to plug into your OEM harness..

is the kit a low beam only kit? or does it have high beams as well?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-31-2008, 10:49 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2008
Location: Howell, MI
Posts: 349
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
As far as i know its low only, I would be able to tell if it was both right?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-31-2008, 10:50 AM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Thanks: 23
Thanked 22 Times in 13 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
Quote:
Originally Posted by k2davis1 View Post
As far as i know its low only, I would be able to tell if it was both right?
if it was both your bulb would have 2 bulbs in it...

i can try and guide you through the install but a picture of what you got would be better....

where did you get the kit? did you get full digital ballasts?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-31-2008, 10:53 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2008
Location: Howell, MI
Posts: 349
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Got the kit from Intense HID. Ill take a pic tomorw when i get a chance, I have the prongs in the right spots i think, one in the center(ground) and one in the right(low beam).

BTW I just got my z-plate its sweet, thanks again
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-31-2008, 11:06 AM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Thanks: 23
Thanked 22 Times in 13 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
Quote:
Originally Posted by k2davis1 View Post
Got the kit from Intense HID. Ill take a pic tomorw when i get a chance, I have the prongs in the right spots i think, one in the center(ground) and one in the right(low beam).

BTW I just got my z-plate its sweet, thanks again
yah thats exactly where is should be.... not sure why the high beam indicator goes on.. thats odd...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-01-2009, 01:18 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2008
Location: Howell, MI
Posts: 349
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
heres some pics of the install:

ballast and harness


cut stock harness and added connectors



ballast mount


6000k Bulbs, they look more blue in person
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-01-2009, 03:31 PM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Thanks: 23
Thanked 22 Times in 13 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
nice install... but i wouldnt of cut your stock OEM harness.... i would of purchased a H13 male plug and cut the HID kit and spliced it into the plug so you could just plug it right in...

but thats just me...

they look great BTW

-Raul
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-01-2009, 04:38 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2008
Location: Indpls., IN.
Posts: 1,271
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Looks good I want to do this also sometime
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 01-01-2009, 04:46 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2008
Posts: 154
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have a kit as well how much is your kit stealth. My kit came and broke and I dought my bulbs are ever coming. 2006 350
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:50 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors