Weird 6.0 MAF Sensor problem... - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-31-2007, 09:25 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Weird 6.0 MAF Sensor problem...

At the risk of sounding like an idiot, here's a customer complaint that I just don't have an answer to...

He purchased an air filter from us for his '05 6.0 F250, and put it in himself. After finishing the job, he called saying that he couldn't find the MAF sensor to plug back into. The temp sensor is there and was plugged back in, but he says the 6 or 7-pin connector for the MAF sensor is on the harness as well...but there's no sensor, or anywhere for it to plug in.



Bear in mind, I've known this fellow for a couple of years, and he's not a stupid man. I stopped over at his place [just out of curiousity], and sure enough...there's no MAF. I pulled the intake tract/filter assembly out, and no sensor. But sure as I'm sitting here, the pigtail and connector are there on the harness, and terminate right near the temp sensor connector, just behind the filter.

What gives? Did Ford just leave the connector there on the MAF-less 6.0's, and put a cap on it?

Customer says he's driven it for almost a week like that, and runs better than ever [most likely due to the OE air filter]. No SES light.

Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:14 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors