Edge Insight CTS - not booting up all the time - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-19-2012, 02:46 PM
HMM HMM is offline
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Chattanooga, TN
Posts: 727
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Edge Insight CTS - not booting up all the time

Has anyone had any issues with their CTS? Lately mine has been acting like it wants to boot up but then just shuts off. It happens about 75% of the time. I'll have to unplug it and plug it back in. Then half the time it boots up and the other half it makes me go through the set up all the way to shutting the truck off and back on. Really pissing me off lately. I need to find my old laptop to check for a software update I guess (Which brings me to asking why are so many people still poor and not making software for macs).
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-19-2012, 06:52 PM
Premium Member
 

Join Date: Aug 2009
Location: Somewhere Between Good and Bad
Posts: 1,501
Thanks: 4
Thanked 22 Times in 22 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by HMM View Post
Has anyone had any issues with their CTS? Lately mine has been acting like it wants to boot up but then just shuts off. It happens about 75% of the time. I'll have to unplug it and plug it back in. Then half the time it boots up and the other half it makes me go through the set up all the way to shutting the truck off and back on. Really pissing me off lately. I need to find my old laptop to check for a software update I guess (Which brings me to asking why are so many people still poor and not making software for macs).
Mine does the same thing some times - but definitely much lower than 75% of the time. Definitely update the EDGE software. It reduced the amount of "false starts" that I was experiencing.

One thing I notice with mine is that it will go long stretches with no problems, and then all of a sudden it will false start. I'm starting to conclude that it false starts more often when I use my remote start (Viper alarm). I'm wondering if perhaps it's getting confused as to when the truck is on or off...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-20-2012, 04:50 AM
Slacker



 

Join Date: Dec 2006
Location: Surprise, Arizona
Posts: 17,117
Thanks: 13
Thanked 48 Times in 37 Posts
Feedback Score: 4 reviews
Quote:
Originally Posted by HMM View Post
Has anyone had any issues with their CTS? Lately mine has been acting like it wants to boot up but then just shuts off. It happens about 75% of the time. I'll have to unplug it and plug it back in. Then half the time it boots up and the other half it makes me go through the set up all the way to shutting the truck off and back on. Really pissing me off lately. I need to find my old laptop to check for a software update I guess (Which brings me to asking why are so many people still poor and not making software for macs).
Couple of things: EDGE support is absolutely fabulous. I just got a new unit sent to me after my first one crapped out. VERY SIMPLE and got it in a couple days.
Second, get VMWare Fusion or run Parallels and load up a Windows machine on your Mac. Works GREAT for situations like you describe above.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-20-2012, 04:53 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Posts: 8,269
Thanks: 69
Thanked 195 Times in 186 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have had mine for years and even with my viper remote start
I think my edge has false started 2 times and those weren't with remote starts
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-20-2012, 07:03 AM
Premium Member
 

Join Date: Aug 2012
Posts: 69
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Mine won't come on maybe once every 2 or 3 weeks. Have to unplug it and plug it back in before it will come on. It was 17* 2 mornings ago and it came right on, yesterday it was 19* and I had to unplug and re-plug but it was the same way when it was warmer so I guess temp has nothing to do with it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-20-2012, 05:34 PM
HMM HMM is offline
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2007
Location: Chattanooga, TN
Posts: 727
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Evil Eye View Post
Couple of things: EDGE support is absolutely fabulous. I just got a new unit sent to me after my first one crapped out. VERY SIMPLE and got it in a couple days.
Second, get VMWare Fusion or run Parallels and load up a Windows machine on your Mac. Works GREAT for situations like you describe above.
I had parallels for a while but got tired of paying for an update when I updated my OS. Seems my OBDII scanner and Edge Insight were all that I was using it for anyway. Found my old laptop in my tool box next to my scanner so I'll give updating it a try. Need to call Edge about my fuel pressure sending unit anyway, it crapped out about a month ago. I've since ordered the piece to move the sending unit off the pedestal but haven't installed it yet. Always something...lol

Thanks all!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:18 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors