P0103 - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-14-2012, 01:37 PM
War is the answer!


 

Join Date: Feb 2011
Location: Daytona Beach, Florida
Posts: 5,055
Thanks: 101
Thanked 64 Times in 19 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Exclamation P0103

It all started back when I got my AFE intake. It was used and had the MAF sensor still on it from the other owner. I started getting turbo performance codes and I knew I didn't have any exhaust leaks so that only left the MAF sensor or the MAP sensor. I started with the MAF since I emerge one I had on my OEM intake was good. I put that on the turbo instantly went away all day yesterday and it was running great and even the lie o meter was reading 22mpg. All was great and I was happy. well my darn egt probe went bad a few days prior and edge was sending.Jr out a new one which got.here yesterday so after lunch today I decided to put it in. Truck was still running great on the drive to lunch but after I installed the new egt probe I took it for a drive and I instantly notice it was driving funny and wouldn't shift right so I checked the codes and the first one I got was a P0102. Long story short I messed with everything I would haves ruched installing the new pro e and even looked at the wiring for the MAF sensor and couldn't see anymore wrong. I cleared all the codes and unloaded my programmer and rescheduled for codes and now I have a P0103 that I can't get to clear. I doubt it's the MAF sensor so it has to be a wire.somewhere. has anyone had this?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-14-2012, 02:42 PM
War is the answer!


 

Join Date: Feb 2011
Location: Daytona Beach, Florida
Posts: 5,055
Thanks: 101
Thanked 64 Times in 19 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Now it's back to the p0102.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-14-2012, 08:35 PM
NOT a Democrat
 

Join Date: Oct 2009
Location: Robinson Twp PA (Pittsburgh)
Posts: 4,511
Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Galaxie
Is the 3 gone and only the 2 or do you still have both codes now?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-14-2012, 08:40 PM
Member
 

Join Date: Jan 2012
Location: Devine, Texas
Posts: 34
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Remove the air filer and hose to the turbo.

Look down and find the wire loom that runs with the frame. It should be laying right on top of the frame. Open it up and see if you don't have wire that is shorting to ground.

Mine did and acted just like yours. I don't remember what color wire it was though.

Just a thought.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-15-2012, 10:46 AM
War is the answer!


 

Join Date: Feb 2011
Location: Daytona Beach, Florida
Posts: 5,055
Thanks: 101
Thanked 64 Times in 19 Posts
Feedback Score: 2 reviews
I just have the 0102 circuit low. I tested the power to ground and it reads 12.7 but I don't know what other pins need to be tested or what they should rate at.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:03 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors