EGT Temps? - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 07-11-2012, 04:17 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Moorya52's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
EGT Temps?

So I installed a SCT Livewire with EGT readout and drilled and tapped my drivers side manifold. The only thing I'm wondering is it seems everyone is getting 1000* + when laying into the accelerator. Im only seeing 600's on occasion after running her hard. Im running the Looney tune from Vivian. I also noticed it seems to run hotter when in stock tune?
Moorya52 is offline  
post #2 of 9 Old 07-11-2012, 04:34 PM
The Silent Service

 
colo_dually's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 5,313
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 59 Times in 26 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Where is your EGT probe mounted?
colo_dually is offline  
post #3 of 9 Old 07-11-2012, 04:40 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Moorya52's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Drivers side manifold at the back of the manifold. Used the location everyone seems to use.
Moorya52 is offline  
post #4 of 9 Old 07-11-2012, 04:41 PM
The Silent Service

 
colo_dually's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 5,313
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 59 Times in 26 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Interesting, did you modify the cable at all during installation.

My only other guess, is maybe you have a bad probe.
colo_dually is offline  
post #5 of 9 Old 07-11-2012, 04:44 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Moorya52's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No mods at all. The only thing I can think is maybe i didn't slide the probe far enough through the compression fitting?
Moorya52 is offline  
post #6 of 9 Old 07-11-2012, 04:56 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Scott60PSD's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
How do the temps read before starting? Does it match EOT, ECT, etc?

Any chance it is reading C instead of F?
Scott60PSD is offline  
post #7 of 9 Old 07-11-2012, 05:04 PM
Member
 
6.0 Bio's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Palatka, FL
Posts: 61
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm also running a livewire and looney tune. Mine never matches EOT or ECT on startup. It always starts out on 32 degrees even if it's 100 outside. Otherwise it seems normal. I easily see 12-1300 on hard accel until I back out.

2006 F-350 FX4
SRW CCLB
Done:
SCT with Quick Tricks tunes
Dieselsite Coolant Filter
blue spring upgrade
CCV re-route
high idle on Aux 4
Next:
exhaust
level and 35s

FOR SALE
1999.5 F-250 2WD
SRW SCLB
K&N, 4" Turbo-back, Superchips
Brian's Truck Shop 4R100
B&W Gooseneck, overloads, Tekonsha Voyager
189,000 miles

Wife's car
2005 VW Jetta wagon TDI
117,XXX miles at 38-46 mpg
6.0 Bio is offline  
post #8 of 9 Old 07-11-2012, 05:07 PM
The Silent Service

 
colo_dually's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 5,313
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 8 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 59 Times in 26 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check the probe's location first, then check if there is a setting you've missed on your SCT Livewire.
colo_dually is offline  
post #9 of 9 Old 07-11-2012, 05:57 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Moorya52's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the advice guys. Ill check the settings and see if sliding the probe in further makes a difference?
Moorya52 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome