HIDs wont stay on???HELP - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-30-2012, 10:27 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2011
Location: Paramus NJ
Posts: 595
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
HIDs wont stay on???HELP

Hey guys finally got around to attempt to installing my DDM tuning hid kit. I got everything hooked up and the bulbs were fine. the second time and every time after that i turn on the headlights and they will flick on for maybe a second then go out.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-01-2012, 04:58 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2010
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Do you have the constant power wire ran? Mine do this so I called and they send me the wire. It should fix your problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-01-2012, 10:08 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2011
Location: Paramus NJ
Posts: 595
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
You mean a relay?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-01-2012, 05:50 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2009
Location: monett Missouri
Posts: 1,918
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 3 reviews
I had the same problem with Ddm kit ended up being bulbs. They sent me new ones to replace them. Keep in mind the bulbs were brand new and still didn't work.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-01-2012, 05:51 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2009
Location: monett Missouri
Posts: 1,918
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Almost sounds like a ballast issue too. Swap everything around and see if you can pin point the problem
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-01-2012, 06:01 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2011
Location: Paramus NJ
Posts: 595
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
I had the raptor kit hooked up maybe ill use the slim ballasts i ordered for my fogs
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-01-2012, 06:12 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2011
Location: Paramus NJ
Posts: 595
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Should i buy the relay?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 07-01-2012, 10:56 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2011
Location: Paramus NJ
Posts: 595
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Ok got some good news and bad news, used my fog slim ballasts for my headlights and both work fine now. For the hell of it i used the raptors i originally tried for the headlights for the fogs and both worked even tho one of the ballasts didn't work for the headlights last night. Then the same thing happened with the fogs as the headlights, the one ballast worked fine on startup then every-time after that it didn't work. I tried one of the slim ballasts and the light worked fine so i know its not the bulb. Would the ballast be broken but be able to do that twice? (be fine the first time used on a bulb but every-time after that only flicker and not stay on)
Attached Thumbnails
HIDs wont stay on???HELP-img_1696.jpg   HIDs wont stay on???HELP-img_1695.jpg  

Last edited by lowrider284; 07-01-2012 at 11:14 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 07-02-2012, 12:36 AM
Premium Member
 

Join Date: May 2011
Location: Lafayette, Indiana
Posts: 588
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I'm not going to lie. I had the same problem with my HID kit. I had the slim kit and my left one would turn on the off. So I turned my lights on before I started the truck. Worked fine, I'm guessing it surged too much to give it the power it needed. Idk. It was either that or left the lights off, then pull the brights on manually to see if they stayed on. If they did I switched the headlights on then let go of the brights.

That's why I ditched the HIDs. I might try the retro-solutions kit down the road, until then my halogens will work.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 07-02-2012, 01:31 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2011
Location: Paramus NJ
Posts: 595
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
im going to call ddm and return the two raptor ballasts and get 2 slims anyway since i need the mounting holes to secure them
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:53 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors