6.0 running rough on and off! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-15-2012, 10:59 PM
Member
 

Join Date: Oct 2011
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
6.0 running rough on and off!

Drove my 06 6.0 today and about halfway to my destination it started to idle roughly at stop lights. I noticed the power was WAY down and didn't know why. Went to eat came out and it was ok again. About half way home it started acting up again. Running ok but rough. Two minutes after it's fine. Weird. No white smoke. EGR is deleted. Did oil change about 500 miles ago with T6 Rotella. A #1 injector code pulled, saying something about an open circuit? Loose wire maybe? I don't think it's the injector. if it was wouldn't it run rough all the time? Maybe bad fuel??
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-15-2012, 11:02 PM
Member
 

Join Date: Oct 2011
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
truck has 88,300 miles by the way
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-16-2012, 03:45 AM
Emergency Services

 

Join Date: May 2009
Location: 08690
Posts: 1,077
Thanks: 10
Thanked 8 Times in 8 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Make sure you double check your oil level. If the high pressure oil system sees a drop in pressure (via ICP) it will cut power/drop RPMs causing power loss and even in extreme low oil level (I believe 4 or 5 qts.), shut the truck down.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-16-2012, 10:47 AM
Member
 

Join Date: Oct 2011
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I checked the oil level and it's fine.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-16-2012, 11:24 AM
Another 6Slow
 

Join Date: Jul 2009
Location: yorkville, IL
Posts: 431
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Could have a injector intermittently mssing, that would explain the choppy idle and loss of power.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-16-2012, 03:24 PM
Member
 

Join Date: Oct 2011
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
So that would mean that I need to replace the injector right?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-16-2012, 04:25 PM
Another 6Slow
 

Join Date: Jul 2009
Location: yorkville, IL
Posts: 431
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Could be the injector harness has some chaffing on it, could have a short. If its the injector itself you wouldnt have to buy a whole new one just have to get a new spool valve on it.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:06 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors