injector issues 2,3,4,5 - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-04-2012, 03:33 PM
Member
 

Join Date: Jun 2011
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
injector issues 2,3,4,5

2 months ago out of the blue my truck started starting hard and running very rough until completely warm, once warm the truck continues to have a slight miss when driving. i brought the truck to the dealer where i bought it from used 6 months prior, i get a call later in the day that injectors 2 and 3 are bad, they went good on the parts I had to pay labor.
fast forward 1 month to the day and the truck went right back to the same issue, made the appointment, got the call that 4 and 5 are now bad. now im on the hook for parts and labor. 1000 in change later the truck runs great for 1 day. I went out to the truck this afternoon no more hard start but roughs rough and has a slight miss once warm.

I did some home work on here and did some checks
my ficm main power is 48.5 volts constant
battery volts dont drop below 11v cranking
my ficm logic power is 11.5 cranking 14.5 running after the GP has turned off
fuel pressure was checked yesterday at the dealer and is above 60psi, i also have the blue spring
fuel filters done 2500 ago
running rotella t6 syn, no additives done 2500 ago
diesel kleen w/ cetane boost every tank

I cannot continue throwing a 1000 bucks into this truck every month I have no problem fixing what the issue is but 2 injectors a month is getting old, any and all help is greatly appreciated
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-05-2012, 05:12 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2011
Location: Houston, TX
Posts: 264
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
A few things to try/check.

Monitor your ICP Pressure vs ICP Desired. They should pretty much match, being around 600-700 at idle, and spiking under load, but they should always be hand-in-hand. If they don't, could be an IPR or HPOP issue, or some sort of HP leak in the system.

Add Rev-X, see if it helps/fixes. There might be some gunk or varnishing inside the injectors that was put there by some past oil or junk, that needs cleaning out. It won't hurt, and it might help, and it's less than $100.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:54 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors