A/c turns off, when 4x4 activated!!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-09-2012, 06:09 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: lafayette
Posts: 184
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
A/c turns off, when 4x4 activated!!!!

Any ideas? It comes back on as soon as I turn switch back to 2 wheel drive.


Sent from my Autoguide iPhone app
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-09-2012, 06:12 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,064
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 13 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Vacuum leak.
You sure the AC actually goes off or just changes from vent to defrost.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-09-2012, 06:14 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: lafayette
Posts: 184
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ahhhh!!! Good question..will check it out in morning.


Sent from my Autoguide iPhone app
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-10-2012, 05:39 AM
Premium Member

 

Join Date: Sep 2011
Location: Navarre Beach, FL
Posts: 894
Thanks: 22
Thanked 26 Times in 25 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I would think that it is a vacumn issue.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-10-2012, 05:46 AM
War is the answer!


 

Join Date: Feb 2011
Location: Daytona Beach, Florida
Posts: 5,055
Thanks: 101
Thanked 64 Times in 19 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Thats what Jesilvas said. Can you post your reason you think that so everyone isnt posting i think its a vacume leak.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 03-10-2012, 06:03 AM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Aug 2010
Location: Sassamansville, Pa
Posts: 9,718
Thanks: 87
Thanked 186 Times in 149 Posts
Feedback Score: 3 reviews
The hubs are vacuum operated, it's common for the vacuum operated hub seals to fail. Since the OP posted that it only has a A/C issue when in 4wd, that is a good inducation of the hub seals are bad.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 03-10-2012, 06:10 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: lafayette
Posts: 184
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I engaged 4x4 earlier. The front hubs don't engage unless done manually by turning to manual. Sounds like a vacuum problem.just need to see if fix/repair is cost effective!!


Sent from my Autoguide iPhone app
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 03-10-2012, 06:12 AM
Premium Member

 

Join Date: Sep 2011
Location: Navarre Beach, FL
Posts: 894
Thanks: 22
Thanked 26 Times in 25 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sorry did not see what jesilvis said. Lilpooh thoughts were what I was thinking with so little info from the OP.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 03-10-2012, 06:17 AM
War is the answer!


 

Join Date: Feb 2011
Location: Daytona Beach, Florida
Posts: 5,055
Thanks: 101
Thanked 64 Times in 19 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Yea myAC doesnt turn off but although I hear the transfer case engage my hubs do not unless I put them on manual.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 03-10-2012, 06:20 AM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Aug 2010
Location: Sassamansville, Pa
Posts: 9,718
Thanks: 87
Thanked 186 Times in 149 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Quote:
Originally Posted by cajunpsd View Post
I engaged 4x4 earlier. The front hubs don't engage unless done manually by turning to manual. Sounds like a vacuum problem.just need to see if fix/repair is cost effective!!


Sent from my Autoguide iPhone app
Mine auto hubs haven't worked in 2 years, I'm waiting to fix them when/if I need to replace the ball joints or hub assembly.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:30 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors