high idle mod for my 05 - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-08-2011, 05:13 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2009
Location: hamilton oh
Posts: 386
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
high idle mod for my 05

2005--- i have read alot on the forum for high idle, but they give you a few different wires to pick from.. i just need to know what two wires ( colors ) that i need to hook together to make it idle at 1200 rpms i just want it for the cold winters so if someone could just let me know what two wires i need that would be great thanks im pretty sure there is one by the ebrake and other by the port where you would plug your sct in to

sorry if you guys are tired of hearing this
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-08-2011, 05:26 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Aug 2010
Location: Sassamansville, Pa
Posts: 9,715
Thanks: 87
Thanked 186 Times in 149 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Engine Idle Mod (How To With Pics)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-08-2011, 05:52 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Aug 2009
Location: hamilton oh
Posts: 386
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Lilpooh View Post
thanks thats what i was looking for
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-08-2011, 07:16 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Jenks, OK
Posts: 347
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I read on a thread somewhere here where someone did this without needing a switch i thought? I can't find the thread now.

I want it to just default to high idle if the emergency brake is pressed and the truck is in park.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-08-2011, 07:23 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2009
Posts: 828
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
is there anyway for me to use my up fitter switch without having to apply the e brake??? On my 03 I had it to a toggle on the dash and did not need the e brake to be engaged for it to work. On my 05 I used the upfitter switch but I have to engage the e brake and that is not a big deal but it's less convenient...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-08-2011, 07:30 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2011
Location: Jenks, OK
Posts: 347
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I found it here. Without the switch only works on 05-up.

TheDieselStop.Com - www.thedieselstop.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-08-2011, 08:17 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2009
Location: Ruidoso, NM
Posts: 1,631
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
anyone got a link for an 04? or is it any different then an 05, would really like to do this for winter....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 12-08-2011, 09:01 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Aug 2010
Location: Sassamansville, Pa
Posts: 9,715
Thanks: 87
Thanked 186 Times in 149 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Quote:
Originally Posted by Koda22 View Post
anyone got a link for an 04? or is it any different then an 05, would really like to do this for winter....
'03-'04 high idle mod.
http://dan.prxy.org/Truck/Other/High...mod.html#NoMan
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 12-08-2011, 09:25 PM
Winning DUHHH


 

Join Date: Sep 2010
Location: Sunrise Beach, MO
Posts: 2,357
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 10 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Get a custom chip with a high idle setting, you can put it in high idle under water with your trucks blinker fluid bone dry if youd like!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 12-08-2011, 10:16 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2011
Location: wichita ks
Posts: 971
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by strokepower View Post
is there anyway for me to use my up fitter switch without having to apply the e brake??? On my 03 I had it to a toggle on the dash and did not need the e brake to be engaged for it to work. On my 05 I used the upfitter switch but I have to engage the e brake and that is not a big deal but it's less convenient...
Yes, that would be great. Anyone figure that out?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:20 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors