starting problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-19-2011, 05:55 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2011
Location: Morristown, TN
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
starting problems

ok so went to take out the 05 f250. been sitting in. basement for 4 days really hard to start almost like its cold starting with weak battery and air in fuel lines... ficm 47.5-48v batt 10.8v. ect. and eot temp 2* apart injection president 1k to 2k at normal driving once it finally starts it runs perfect batt. runs at 13.9v... I'm monitoring everything with cts ... was wondering if these 6.0 has a glow plug relay like 7.3 or any one had this problem hem selves. thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-19-2011, 07:08 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2011
Location: Morristown, TN
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
running Eric's xreme race tune from x3 if that may matter
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-19-2011, 07:33 AM
NOT a Democrat
 

Join Date: Oct 2009
Location: Robinson Twp PA (Pittsburgh)
Posts: 4,509
Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Galaxie
Are you saying the bat volts were 10.8v?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-19-2011, 07:48 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2011
Location: Morristown, TN
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yeah when it was trying to crank up thought it was little bit low mpt so bad it would cause it to do that but I could be wrong
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-19-2011, 07:50 AM
NOT a Democrat
 

Join Date: Oct 2009
Location: Robinson Twp PA (Pittsburgh)
Posts: 4,509
Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Galaxie
Oh when you were cranking.... Yea, thats normal. It can drop like that after a few seconds when cold and GP are on.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-19-2011, 08:35 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2011
Location: Morristown, TN
Posts: 130
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Red face

Shows up glow plug 1 and glow plug 2 code now... could 2 go bad together at once or is there a relay that controlls them
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:58 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors