Edge Camera has interference lines - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-19-2011, 01:40 PM
Member
 

Join Date: Apr 2011
Location: N.W. Alabama
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Edge Camera has interference lines

Hey, I installed an edge backup camera a little while back. When truck is running it has horizonal lines of interference. I was just wandering if anyone else has this problem. I may try to seperate the wiring from any other wiring, I just don't see it causing my problem with the way the cable is shielded. I have a good ground also. It looks like a ac interference, but I know that ain't the case. I may have to put an oscilloscope on it to find where its coming from. I'm hoping someone has had this problem and knows exactly what to do. This forum has saved me a lot of time an effort in the past.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-22-2012, 12:45 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Oct 2011
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have the same issue on my Excursion. Installed the camera yesterday. Should there be a choke on the power cord? Is it picking up interference from another. Able in the wiring loom from the run from the camera? Or is it from the engine? It seems to be in synch with engine RPM....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-22-2012, 03:02 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: May 2011
Posts: 108
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I had a backup camera installed when I put a new headunit/navigation in my truck. I have had the interference forever. The installer informed me that there is interference in the diesel trucks for some reason, and he said he couldn't fix it. It's not enough for me to worry about.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-22-2012, 03:13 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Glendive MT.
Posts: 980
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to goXtreme Send a message via MSN to goXtreme
I have the Ebay camera and dont have any lines in it

I am on this Droid thing using that autoguide thing
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-23-2012, 12:39 PM
Member
 

Join Date: Apr 2011
Location: N.W. Alabama
Posts: 53
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I called Edge about it. They said yeah we have heard of the problem, let us know if you get it fixed. I havn't done anything about i just learned to live with it. I was gonna put another camera on the ball in the bed. But from the response I have gotten from Edge I dont plan on using one of theirs.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-23-2012, 03:53 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Glendive MT.
Posts: 980
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to goXtreme Send a message via MSN to goXtreme
I am more interested in making mine turn on by itself when you put the pickup in reverse rather than have to tell it to turn on...Any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-23-2012, 04:45 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Oct 2006
Location: Humboldt, California
Posts: 2,010
Thanks: 11
Thanked 5 Times in 4 Posts
Feedback Score: 1 reviews
I too have the ebay camera and no problems. Glad I went with the $19 option lol

Sent from my HTC Hero S
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-23-2012, 06:55 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Glendive MT.
Posts: 980
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to goXtreme Send a message via MSN to goXtreme
Quote:
Originally Posted by Fox Hunt View Post
I too have the ebay camera and no problems. Glad I went with the $19 option lol

Sent from my HTC Hero S
Yup, everything works just fine with it, at least I am happy with it.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:31 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors