Fuel gauge not working - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 07-30-2007, 08:23 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
powerjunky's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Redmond OR
Posts: 412
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
fuel gauge not working

I was going down the freeway yesterday and my fuel guage was at 1/2 tank when it started to climb to full and has stayed there since. I checked some of the fuses and unhooked the batteries. I was wundering where to go from here. It is an 04, so any suggestions would be apprciated.
powerjunky is offline  
post #2 of 4 Old 08-09-2007, 04:20 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: May 2007
Location: sallisaw,okla. right by I-40
Posts: 125
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Your in the wrong posting. This is for 6.4L's. But i can tell you to take it to the dealer & have them try to reprogram the instrument cluster first. I had one awhile back w/ the same concern & reprogramming it fixed it. If that does'nt do it then the fuel sender could be defective not reading correctly. Try posting this again in the 6.0L forums.
dieselmt is offline  
post #3 of 4 Old 08-09-2007, 04:25 PM
Desert Shield/Storm Vet

 
vitalidle's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Munising, MI.
Posts: 9,092
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Moved it for ya

2002 F-250 4x4 EC, SRW, SB
Auto 93,000 miles
DP Tuner F5
ATS Compressor and 1.0 Exhaust housing high flow back plate
Turbo Back 4" Silverline Exhaust Mbrp Muffler Delete
Isspro Trans,Pyro,Boost Triple Pod
Fumoto Oil Drain Valve
AIH Delete With Boost Fitting

vitalidle is offline  
post #4 of 4 Old 08-09-2007, 04:25 PM
Premium Member
 
WEWILLE's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wisconsin
Posts: 1,366
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine had a similiar problem and needed a sending unit, but i read Marc said that if you go to a chevron station and use their techron additive it might fix the problem, not sure if it relates to your problem, but it is worth a try. I also saw that Ford had a tsb on this.

ASE Certified Master Automotive/light duty truck Technician
ASE light diesel specialist
Ford Certified Diesel Technician
Isuzu Certified Gas/Diesel Technician

2007 F-250 PSD FX4 crew cab shortbox king ranch
2005 F-250 PSD FX4 crew cab short Box burned up
2013 Fusion 1.6L Ecoboost
2011 Ford Edge
1999 Dodge 2500 Cummins
WEWILLE is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome