Temp Gauge reading 150*... ?? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-15-2011, 06:45 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2011
Location: East Tennessee
Posts: 686
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 3 Posts
Feedback Score: 9 reviews
Temp Gauge reading 150*... ??

I finally got around to installing my quad gauge pod and have noticed something funny... My temp gauge is showing only about 150-155* max. I should note that there were some gauges mounted in a homemade pod/center console thing in the truck previously. I have since removed them and installed NEW gauges. I am using the same temp sender (screwed into the block) and the temp has shown 150-155* on both gauges... Could this even feasibly be correct? Does it just sound like I've got a bad sending unit? A new one came with the new gauge but to swap 'em I'm gonna lose a fair amount of the ELC I just put in 2 weeks ago!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-15-2011, 06:49 PM
Powerstroke Techie
 

Join Date: Aug 2010
Location: Sassamansville, Pa
Posts: 9,174
Thanks: 52
Thanked 126 Times in 96 Posts
Feedback Score: 3 reviews
You could always use a clean bucket to catch your coolant for reuse after the new sending unit is installed.

150 don't sound right, even with a stuck open T-stat you should be above 170
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-15-2011, 07:41 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: San Diego
Posts: 271
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Use the sender that came with the gauge...........
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-17-2011, 04:45 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2011
Location: East Tennessee
Posts: 686
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 3 Posts
Feedback Score: 9 reviews
I changed out the sending unit today. My coolant at operating temperature seems to be 182-184* at any given time. Sound about right with no load, just cruising?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:46 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors