Auto trans missing shift? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-29-2011, 09:17 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2010
Location: Santa Barbara, CA
Posts: 273
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Auto trans missing shift?

Last night I ran the 1/4 mile with Eric's Street tune just to get a feel for things and I was in 2wd and brake boosted to about 10 pounds or so and launched. The truck took off and went fine thru first and second gear and into 3rd, but at the top of 3rd it just kinda fell out of gear and free revved hitting the limiter HARD. I quickly let off and coasted back down to like 50mph and then gave it some gas and it drove normally. What gives?

I have heard that the torqshift will completely disengage like that to save itself, but it was not geting hot, trans temps never went over 150, and I am not sure what the hell happened. I did another run and it was just fine. It just scared the poop out of me!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-03-2011, 11:13 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2010
Location: Santa Barbara, CA
Posts: 273
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
bump... anybody? I have tried searching and came up with nothing.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-05-2011, 04:59 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Dec 2009
Location: Mattoon, IL
Posts: 145
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine did the same think a few weeks ago. I reprogramed my truck and went thru the tranny relearning process. Havent seen the problem since. I know if the tranny doesnt learn right after u put a new tune in it will do strange things.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-05-2011, 05:21 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2008
Location: ludlow MA
Posts: 922
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to mustangman02232 Send a message via Yahoo to mustangman02232
mine does it once in a while if my trans temps are below 100* or so, only thing i can think is it is disengaging to save itself because it is not fully warmed up as to not self destruct
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:53 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors