Tach stopped working - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-12-2011, 09:48 AM
NOT a Democrat
 

Join Date: Oct 2009
Location: Robinson Twp PA (Pittsburgh)
Posts: 4,509
Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Galaxie
Tach stopped working

I was in trafic and needed to pass someone. WOT 2-3-4 shift, she was running great! My tach stopped working. Well, at idle it was a 0 and wouldnt go above 800 rpm. I was worred but looked at the Edge Insight and RPMs were still all good. No issues in the way it was running or anything.

Just the cluster acting up? I shut down and restarted, no issues.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-12-2011, 05:09 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 1,087
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
It's just the cluster being stupid. My speedo has stopped working twice when it was cold out. Annoying? Yes. Worth going to the dealer for? No. Whenever it happens I just pull up my speed on my Insight. I guess the '05+ clusters are known for problems in the cold. Oh well.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-13-2011, 01:36 PM
NOT a Democrat
 

Join Date: Oct 2009
Location: Robinson Twp PA (Pittsburgh)
Posts: 4,509
Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Galaxie
Thanks RRF! Yea, I was going down hill, thought my truck was not running. Scared the crap out of me. We did a 60 mile trip last night, no issues.

Oh well! Hey, does anyone know if i can just plug and play a Larrat cluster into my XLT???
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-13-2011, 02:16 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2008
Location: castleton new york
Posts: 446
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
had a similar tach issue last month. wot run let off and came to a stop and my tach said 2200 at idle. Didn;t seem like it was screaming so I pulled up the rpm's on the insight and they were normal. Started working fine again a couple of days later.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:36 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors