2004 early build or late? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-06-2010, 07:16 PM
Motor Head.
 

Join Date: May 2010
Location: Maryland
Posts: 1,120
Thanks: 31
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 1 reviews
2004 early build or late?

I know I have seen it some place ,but how can I tell if my truck is early or late ? (trying to get the oil cooler rebuild kit,some of the kits say will not work for early 04's)I know it's according to the vin code but not exactly sure which letters or numbers indicate what.Also I have never done the oasis report,where is the best place to get it ? Thanks anyhelp would be appreciated.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-06-2010, 07:23 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2010
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
check the build date on the drivers door
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-06-2010, 07:25 PM
Premium Member
 

Join Date: Dec 2009
Location: Vancouver
Posts: 3,199
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 24 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check your passenger side valve cover. Do you see a ICP sensor near the front of the motor? On the cover. Early builds the ICP was on rear of motor.

Here is a picture of where the ICP is on my 04. See the brown sensor on lower part of picture? Below the alternator.

Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-06-2010, 07:30 PM
Motor Head.
 

Join Date: May 2010
Location: Maryland
Posts: 1,120
Thanks: 31
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by spokes View Post
check the build date on the drivers door
ok will do,it does have the sensor in the valve cover
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-06-2010, 07:32 PM
Motor Head.
 

Join Date: May 2010
Location: Maryland
Posts: 1,120
Thanks: 31
Thanked 10 Times in 9 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by amdriven2liv View Post
Check your passenger side valve cover. Do you see a ICP sensor near the front of the motor? On the cover. Early builds the ICP was on rear of motor.

Here is a picture of where the ICP is on my 04. See the brown sensor on lower part of picture? Below the alternator.

yup that is where mine is too,thanks.....
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:47 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors