03 Roof Display/MPG + Direction Display - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 03-10-2010, 03:34 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
03 Roof Display/MPG + Direction Display

So a couple of months ago my overhead display quit working, but would randomly come on every once and a while. So today i went down to the junk yard and snagged 4 out of junk vehicles (1 lincon navigator, 2F-150s, 1-f250) and i couldnt get any of them to light up when plugged in. Ive checked all the fuses i could think to check. The instument panel fuse, the sunroof fuse, i dont know what the deal is. Anyone else have any problems like this?
Gurkhamike is offline  
post #2 of 3 Old 03-10-2010, 04:33 PM
Compression Ignition Addict
 
nylyon's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Brewster, NY
Posts: 1,180
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Mine was broken as well, I took it apart soldered the loose resisters and works good as new. If your original was intermittent, take it apart (be careful sometimes the resisters are completely off and will fall out on you) press on the resisters one at a time until it works, then re-solder it. That's what worked for me anyway.

edit: Here's the post that I used to fix mine. It's really not hard to do just make sure that you use flux and a good quality solder

- Karl
2003 F-250 Crew Cab Short Bed Lariat PSD 6.0 Automatic FX4 Edge Insight with EGT Probe. Coolant Filter. All 6.0's need gauges
Member Team Max

Last edited by nylyon; 03-10-2010 at 04:42 PM. Reason: Added link
nylyon is offline  
post #3 of 3 Old 03-10-2010, 07:54 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by nylyon View Post
Mine was broken as well, I took it apart soldered the loose resisters and works good as new. If your original was intermittent, take it apart (be careful sometimes the resisters are completely off and will fall out on you) press on the resisters one at a time until it works, then re-solder it. That's what worked for me anyway.

edit: Here's the post that I used to fix mine. It's really not hard to do just make sure that you use flux and a good quality solder
Wow, you nailed it! took it apart and that link was word for word my problem. All fixed and it didnt cost me 350 bucks. Thanks buddy
Gurkhamike is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome