over boosting - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 02-08-2010, 11:19 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Feb 2009
Location: Maryland
Posts: 355
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
over boosting

hi i wanted to know why my truck is running so much boost. it seems like if im below 45-50mph im always running at least 5-15(mostly around 10) once i get about 50mph it drops down to 0-5 unless there is a hill or i mash it. the turbo and egr where cleaned about 10,000 miles ago. i think it started after i put a true 4in exhaust from the turbo back with a cat delete pipe on but im not 100% sure. which was about 700miles ago.
mx730md is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 02-08-2010, 11:21 AM
wriott
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Quoted: Post(s)
is this my the gauges in your dash or by aftermarket gauges you installed???
post #3 of 5 Old 02-08-2010, 11:28 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Feb 2009
Location: Maryland
Posts: 355
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
my dash doest have a boost gauge. its from the reading on a aftermarket di-procol gauge. also i forgot to note that once it started over boosting the gauge started to rattle . also the truck is stock besides the 4in exhaust and the gauges. there is no tuner.
mx730md is offline  
post #4 of 5 Old 02-08-2010, 12:29 PM
Compression Ignition Addict
 
MoyockPowerstroke's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Moyock, NC
Posts: 896
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by mx730md View Post
hi i wanted to know why my truck is running so much boost. it seems like if im below 45-50mph im always running at least 5-15(mostly around 10) once i get about 50mph it drops down to 0-5 unless there is a hill or i mash it. the turbo and egr where cleaned about 10,000 miles ago. i think it started after i put a true 4in exhaust from the turbo back with a cat delete pipe on but im not 100% sure. which was about 700miles ago.
That all sounds about right to me. I run as much as 10psi from stop thru 3rd gear and tapers off to 5-7 while normal driving at around 1800 rpms 55-65mph. I always wondered why mine was so low when hearing of others on here who report numbers much greater than ours.

'05 6.0L, 128k miles, Racor CCV6000 Filter, Oil Bypass Filter, Fumoto drain valves, Coolant Filter, ZooDad, HighIdleMod, BullyDog 4" TB, VXCF9 Strat, Edge Insight Gauge, Torque App, Fuel Press Gauge, Upfitters, 4" SJ lift w/Bilstein 5100's, Ride-Rite Airbags, Rough Country Dual Stabilizers, 24" Wipers, '08 Rear Diff cover, Mobil1 Syn 5W-40, 6.4L banjos, Blue Fuel Spring, SS HPOP screen, '08 Mirrors, Zerex ELC.
MoyockPowerstroke is offline  
post #5 of 5 Old 02-09-2010, 11:45 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Feb 2009
Location: Maryland
Posts: 355
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
watching again yesterday it was closer to 15-20psi below 50mpg almost all the time. do you think the cold air could be the cause to some of it?
mx730md is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome