High Idle Mod Help - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-10-2009, 09:52 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Fairfield, MT
Posts: 589
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
High Idle Mod Help

Okay so I found the light blue wire with yellow strip and the white wire with blue strip and I hooked them up to a simple toggle switch. Start the truck and flip the switch and nothing. What did I do wrong or what else do I need to do?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-10-2009, 10:04 AM
one day at a time

 

Join Date: Oct 2006
Location: Tipton, Iowa
Posts: 9,440
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Set your emergency brake and try it again...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-10-2009, 10:09 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Fairfield, MT
Posts: 589
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Already did that and no luck. Thats the first thing I tried. I did just get a simple switch with no gound on it. Do I need to get one with a ground to ground it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-10-2009, 10:12 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: Lakewood
Posts: 172
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no just a two prong switch and hook the wires, truck must be in p not touching foot brake, poss p brake on, not working wrong wires.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-10-2009, 10:15 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Fairfield, MT
Posts: 589
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I just read something where some one said it didnt work when you had an SCT. Any of you guys using the SCT and High Idle Mod. I no I got the right wires. I got a pic on the net and there the same wires I hooked together and nothing.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-10-2009, 10:35 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Fairfield, MT
Posts: 589
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Double checked again got the right wires. I even went and hooked up a wire to the battery direct for 12 volts and hooked to lb with y stripe and nothing. Brake off in neutral has to be my SCT
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-10-2009, 11:51 AM
Member
 

Join Date: Jun 2007
Location: White Oak, IN
Posts: 80
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My high idle works fine with my SCT loaded.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-10-2009, 12:14 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2009
Location: No, Ill
Posts: 746
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I thought the high idle wire was the purple/light green stripe wire.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-10-2009, 02:18 PM
Serving Our Country!

 

Join Date: Sep 2007
Location: Jacksonville, NC
Posts: 2,172
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
For an 04 the wire you are looking for comes out of the the middle harness where the harness routes up to the dash directly behind the parking brake handle. One of these wires will be Light Blue with a Yellow stripe. This is the PTO function wire from the PCM.

The other wire you are looking for is a White wire with a Light Blue stripe. This one is also easy to find. While looking under the dash direct your attention to the black OBD II datalink connector mounted to the lower part of the dash to the right of the steering column.

My truck works fine with the SCT...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 10-10-2009, 03:35 PM
Emergency Services
 

Join Date: Aug 2009
Location: Skiatook, OK
Posts: 247
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to kimber_da
Quote:
Originally Posted by redsmoke View Post
Double checked again got the right wires. I even went and hooked up a wire to the battery direct for 12 volts and hooked to lb with y stripe and nothing. Brake off in neutral has to be my SCT
Is your tranny Manual or Auto?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:38 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors