Cold start issues for me too....glow plugs? - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 10-05-2009, 02:49 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
Join Date: May 2009
Posts: 184
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Cold start issues for me too....glow plugs?

This morning I hop in the truck and turn the key to on until the glow light goes out. Try starting the truck and nothing... sometimes it would do this delay then start the truck just fine..on cold mornings. I was able to get the truck started after about 30secs..idled fine and ran fine.

Just wondering if maybe the delay is there to get the plugs good and hot.. I think it was in the 40s last night...


2004 King Ranch F250 4WD 6.0L SRW
4" MBRP Exhaust, Bilsteins, SCT X3 with Innovative Diesels Extreme Street tune
silly34 is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome