Need A Ford Tech - Ford Powerstroke Diesel Forum
Ford Gassers A Place for Diesel nuts to discuss Ford Gasoline powered vehicles!!!

Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-24-2009, 06:03 AM
<-Day Of Fail now SOLD

 

Join Date: May 2008
Location: Japan
Posts: 3,393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Need A Ford Tech

I have an 07 Escape Hybrid 4X4 about 40,000 on it. Never had a problem with it untill now. When I trun right at slow speeds I hear a squil, almost like the squil tab on breaks. I can hear it coasting or speeding up. It sounds like its comeing for the front pass side. I took of the tire breaks look good, turned the wheel and spun the tire and nothing.

Does anyone have an idea.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-24-2009, 02:42 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2008
Location: Central Virginia
Posts: 375
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Hybrid Escape


Just a very wild guess here; but could it have something to do with your "regenerative braking" system? Don't hybrids have something that uses the momentum of the vehicle to generate a few watts in lieu of standard braking?

I don't know, but that's my two cents!


P.S. I have always been leery of those hybrid cars/trucks. I am glad that other people buy them, but I do not see myself in one anytime soon.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-24-2009, 02:52 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Oct 2007
Location: Saint Cloud, WI
Posts: 4,455
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
can't say i have seen anything, but don't take the brakes apart on own, i've been told that bad things could happen.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-25-2009, 02:41 AM
<-Day Of Fail now SOLD

 

Join Date: May 2008
Location: Japan
Posts: 3,393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the help. I was thinking I could have something to do with the battery chargeing system.

I havn't taken the breaks apart, just took the tire off and looked.

I looked in a Escape Hybrid forum but no help.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:22 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors