won't start - Ford Powerstroke Diesel Forum
Ford Gassers A Place for Diesel nuts to discuss Ford Gasoline powered vehicles!!!

User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 12-15-2009, 07:44 PM Thread Starter
Join Date: Oct 2007
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
won't start

I have a 2000 e-250 with a 5.4 in it. Van started up last night to move it out of the way then a hour later it wouldn't start. replaced the fuel filter as it was time checked the valve and have fuel pressure and it turns over fine just won't start. Changed out the crank position sensor , still wont start. Has Cop's, don't Know how to tell if they have spark. Engine had been idleing rough but ran good as soon as you give it a little gas.Has about 400k on the engine that is in it now. Any one got any ideals other than trading it off, Still got another 400k to get out of it. Changed out the cam position sensor still didn't help, plugged a spare coil up to one of the clyinder and checked spark. It has spark and has fuel pressure on the rail but doesn't crank up HELP HELP

Last edited by Copyman; 12-16-2009 at 12:04 PM. Reason: added few other things checked out.
Copyman is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome