Changed primary filter ran for 1 miute died wont refire - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 04-24-2009, 03:19 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
cheesehead's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Port Washington, WI
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Changed primary filter ran for 1 miute died wont refire

I am having problems with my 03 6.0 liter dually. I changed the secondary filter 3 days ago. The truck ran fine. Then today I was changing the oil, and I thought I would do the main one while it was on the ramps. I did not know about releasing the fuel pressure soi I got a bath. I installed the main filter put trhe cap back on. Finished my oil change. I fired the truck up and it fired up fine. I was backing off the ramps and it started to chug. I was backing down my driveway thinking it was just purging the air. When I got to the end it died. I pulled the secondary cap and it was dry. Left the cap off and kept turning the key repedidly and the secondary began to fill up, so I know the fuel pump is working. It got completly full put filter and cap back on, and it will not fire.It tries it just wont fire. Am I missing something. I really hate to get it towed. It stuck on the street Help!!!!!!

10,000 Lakes Chapter Member
2002 PSD CC SB Black... Of course
K&N FIPK
6 pos switch, 140HP... Weeeee
4 inch Magnaflow cat back, no kitty
cheesehead is offline  
post #2 of 4 Old 05-04-2009, 04:33 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
Cartsrcool's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Pittsburgh,Pa
Posts: 95
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did anyone reply to you on this? I have a 7.3 and I am having the same issue. I changed the fuel lines, it started, ran for a short period, started chugging(very loud) then died and won't start. I checked fuel bowl and it was down so I filled and kept cycling the key to prime, but it still won't start.
Cartsrcool is offline  
post #3 of 4 Old 05-06-2009, 08:07 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2009
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What brand of filters did you use
donkdp is offline  
post #4 of 4 Old 05-08-2009, 10:46 AM
Compression Ignition Addict
 
gmsmith36's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bakersfield
Posts: 484
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Primary filter is on the suction side. Did you fill the filter full of diesel? Fill both filters full and then try to start it.

Also is there any o-rings on that primary filter? Did you drop one or not replace one? Or you did not get it on correctly.

gmsmith36 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome