fires, then dies in 10 min - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 Old 03-29-2009, 07:12 PM Thread Starter
ARMY MOM!!!!
 
korg70kbc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Colfax, Ca Sierra Nevadas
Posts: 3,053
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to korg70kbc
fires, then dies in 10 min

I have a friend w/ a'02 f250 psd & his truck fires, but after about 10 min, it shuts down, I don't have the codes at the moment, but he said something about a switch on the fule pump???

Help ASAP please

Laurie



SOLD NCHornet's CCV MOD!, stancor GP relay, zoodad, 6637, fumoto valve, 4" turbo back no cat/muffler, Autometer gauges, & AE avail.
korg70kbc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 Old 03-29-2009, 07:15 PM
Too cool for school


 
taylorking's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,886
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via AIM to taylorking Send a message via Yahoo to taylorking
will it crank back up after it cuts off, or do you have to wait until it's cold again?

Typical cummins owner.

taylorking is offline  
post #3 of 13 Old 03-29-2009, 07:20 PM Thread Starter
ARMY MOM!!!!
 
korg70kbc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Colfax, Ca Sierra Nevadas
Posts: 3,053
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to korg70kbc
Quote:
Originally Posted by taylorking View Post
will it crank back up after it cuts off, or do you have to wait until it's cold again?
has to wait ~2 hours

Laurie



SOLD NCHornet's CCV MOD!, stancor GP relay, zoodad, 6637, fumoto valve, 4" turbo back no cat/muffler, Autometer gauges, & AE avail.
korg70kbc is offline  
post #4 of 13 Old 03-29-2009, 07:24 PM
Too cool for school


 
taylorking's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,886
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via AIM to taylorking Send a message via Yahoo to taylorking
Quote:
Originally Posted by korg70kbc View Post
has to wait ~2 hours
I'd say IPR o-rings more than likely

Typical cummins owner.

taylorking is offline  
post #5 of 13 Old 03-29-2009, 07:25 PM Thread Starter
ARMY MOM!!!!
 
korg70kbc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Colfax, Ca Sierra Nevadas
Posts: 3,053
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to korg70kbc
Quote:
Originally Posted by taylorking View Post
I'd say IPR o-rings more than likely
thanks.........

Laurie



SOLD NCHornet's CCV MOD!, stancor GP relay, zoodad, 6637, fumoto valve, 4" turbo back no cat/muffler, Autometer gauges, & AE avail.
korg70kbc is offline  
post #6 of 13 Old 03-29-2009, 07:28 PM
Too cool for school


 
taylorking's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,886
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via AIM to taylorking Send a message via Yahoo to taylorking
Quote:
Originally Posted by korg70kbc View Post
thanks.........
well that's the exact same symptoms mine had, and that was the problem. It wouldn't start hot, but it would start cold. it would run hot, but after you turned it off, it wouldn't start back up hot

changing them can never hurt anyway, but pm me if you replace them and let me know if it's fixed please

Typical cummins owner.

taylorking is offline  
post #7 of 13 Old 03-29-2009, 07:29 PM Thread Starter
ARMY MOM!!!!
 
korg70kbc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Colfax, Ca Sierra Nevadas
Posts: 3,053
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to korg70kbc
Quote:
Originally Posted by taylorking View Post
well that's the exact same symptoms mine had, and that was the problem. It wouldn't start hot, but it would start cold. it would run hot, but after you turned it off, it wouldn't start back up hot

changing them can never hurt anyway, but pm me if you replace them and let me know if it's fixed please
NO problem I will thanks

Laurie



SOLD NCHornet's CCV MOD!, stancor GP relay, zoodad, 6637, fumoto valve, 4" turbo back no cat/muffler, Autometer gauges, & AE avail.
korg70kbc is offline  
post #8 of 13 Old 03-29-2009, 10:34 PM Thread Starter
ARMY MOM!!!!
 
korg70kbc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Colfax, Ca Sierra Nevadas
Posts: 3,053
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to korg70kbc
where would he get that part? International or the stealership?

Laurie



SOLD NCHornet's CCV MOD!, stancor GP relay, zoodad, 6637, fumoto valve, 4" turbo back no cat/muffler, Autometer gauges, & AE avail.
korg70kbc is offline  
post #9 of 13 Old 03-30-2009, 04:22 AM
Too cool for school


 
taylorking's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,886
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via AIM to taylorking Send a message via Yahoo to taylorking
Quote:
Originally Posted by korg70kbc View Post
where would he get that part? International or the stealership?
i'd say both should have them

international's motor, ford's truck

Typical cummins owner.

taylorking is offline  
post #10 of 13 Old 03-31-2009, 11:37 AM Thread Starter
ARMY MOM!!!!
 
korg70kbc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Colfax, Ca Sierra Nevadas
Posts: 3,053
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to korg70kbc
Is this a easy fix? And would Napa or Kragen have these O rings.....

Laurie



SOLD NCHornet's CCV MOD!, stancor GP relay, zoodad, 6637, fumoto valve, 4" turbo back no cat/muffler, Autometer gauges, & AE avail.
korg70kbc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome