Please help with cold start!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 02-24-2009, 07:36 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Location: georgia
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Please help with cold start!!!

i have a 1995 fsuperduty with the 7.3 int in it and on really cold heck even cold days it wont start unless i shoot it with starting fluid. i plug up the block heater and i let the glow plugs warm up a few times and it still wont without starting fluid what could be causing this?
bigC is offline  
post #2 of 4 Old 02-27-2009, 03:19 PM
Premium Member
 
RadarRider's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Smithfield, RI
Posts: 4,589
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by bigC View Post
i have a 1995 fsuperduty with the 7.3 int in it and on really cold heck even cold days it wont start unless i shoot it with starting fluid. i plug up the block heater and i let the glow plugs warm up a few times and it still wont without starting fluid what could be causing this?
Sounding like your GPR & GPs are toast. How does it run after you get it started? Does it run rough or stall @ all?

"HEAVY" 2001 F-250 XLT 4x4 EC SB:
TW 6pos chip, S&B CAI, Monster 4" exhaust w/ Power Elbow, Big Head WGA, Technicooler, ITP boost fooler, Gen 1 Wicked Wheel, Six-Gun Tuner, Optima Yellow Tops, AutoMeter(Boost, Trans, EGT), CCV mod, MTS TC, MTS valve body, Trans Tech performance rebuild kit, TransGo shift kit, Hornblasters 242 Shocker Train Horns.

RadarRider is offline  
post #3 of 4 Old 03-12-2009, 06:55 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Location: georgia
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
no it runs fine its just it dont want to start on its own when its cold
bigC is offline  
post #4 of 4 Old 03-12-2009, 06:58 AM
Premium Member
 
RadarRider's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Smithfield, RI
Posts: 4,589
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by bigC View Post
no it runs fine its just it dont want to start on its own when its cold
It's your GPR or GPs for sure then. Have you tried plugging it in lately?

"HEAVY" 2001 F-250 XLT 4x4 EC SB:
TW 6pos chip, S&B CAI, Monster 4" exhaust w/ Power Elbow, Big Head WGA, Technicooler, ITP boost fooler, Gen 1 Wicked Wheel, Six-Gun Tuner, Optima Yellow Tops, AutoMeter(Boost, Trans, EGT), CCV mod, MTS TC, MTS valve body, Trans Tech performance rebuild kit, TransGo shift kit, Hornblasters 242 Shocker Train Horns.

RadarRider is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome