Lost All Boost what the &%$&% - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 02-23-2009, 04:17 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Lost All Boost what the &%$&%

I got my 05 powerstroke running good until Iwas towing a truck had a pretty good load going then lost all boost, charge hoses are connected have oil press, Can here the turbo spooling up but no boost with engine code P0046 need advise thanx
kp1839 is offline  
post #2 of 6 Old 02-23-2009, 04:29 PM
If it aint a CAT itsa DOG

 
dieseldan2005's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: North Branch, MN
Posts: 4,553
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
check out this link. It talks about the code you have and similar problems.

HELP!!! Turbo problem??? Loss of power at low rpms. - Ford Truck Enthusiasts Forums

Diesel Dan

10,000 LAKES CHAPTER MEMBER


2003 F350 Crew cab long box, FX4, 6.0, torqshift, Lariat.
dieseldan2005 is offline  
post #3 of 6 Old 02-23-2009, 05:06 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
At low RPM's it seems to be normal with turbo lag and all but over 45 MPH up hill this 220,000 mile beast is gutless
kp1839 is offline  
post #4 of 6 Old 02-24-2009, 01:52 PM
If it aint a CAT itsa DOG

 
dieseldan2005's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: North Branch, MN
Posts: 4,553
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
With that many miles, maybe the turbo is going out.

Diesel Dan

10,000 LAKES CHAPTER MEMBER


2003 F350 Crew cab long box, FX4, 6.0, torqshift, Lariat.
dieseldan2005 is offline  
post #5 of 6 Old 02-24-2009, 04:50 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
it was replaced a year ago
I did clean the port to MAP and knocked on the turbo with a hammer its gettiing 15 psi of boost so if it happens again ill clean the turbo
kp1839 is offline  
post #6 of 6 Old 02-25-2009, 02:16 PM
If it aint a CAT itsa DOG

 
dieseldan2005's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: North Branch, MN
Posts: 4,553
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I think 15psi is a little low for a 6.0. Don't quote me on that cause i don't have one, but i think it is low. You still might have issues. Hopefully a tech will chime in here and help you out more than i can.

Diesel Dan

10,000 LAKES CHAPTER MEMBER


2003 F350 Crew cab long box, FX4, 6.0, torqshift, Lariat.
dieseldan2005 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome