*#%@^*! TURBO!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 19 Old 02-20-2009, 07:24 PM Thread Starter
ARMY MOM!!!!
 
korg70kbc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Colfax, Ca Sierra Nevadas
Posts: 3,053
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to korg70kbc
Exclamation *#%@^*! TURBO!!

ok, Everything seemed pretty good after cleaning up the engine & reseating the boots. But, tonight, I went for a short ride & could hear what sounded like a vacuum leak.....and I had NO BOOST AT ALL!!! So, I got to the mechanics shop which was closed & checked my gauge line, it keeps coming out. It was FINE!! Everything 'seems' fine! When I got back in & left, it was normal again!! I'm going to kill it!!!!It only does this crap at nite on icy roads (not really, but it seems that way)
I'm not sure why I was hearing such a OBVIOUS vacuum sound, ANYONE GOT A CLUE???
Wastegate, EBPV or tube??? HELLLLPPPP

Laurie



SOLD NCHornet's CCV MOD!, stancor GP relay, zoodad, 6637, fumoto valve, 4" turbo back no cat/muffler, Autometer gauges, & AE avail.
korg70kbc is offline  
post #2 of 19 Old 02-20-2009, 07:29 PM
Too cool for school


 
taylorking's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,886
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via AIM to taylorking Send a message via Yahoo to taylorking
maybe you just sucked a civic through the intake? happens to alot of guys on here


its stuck in your intercooler lol

Typical cummins owner.

taylorking is offline  
post #3 of 19 Old 02-20-2009, 07:30 PM
Rob
Super Moderator



 
Rob's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Layton, Utah
Posts: 13,244
Thanks: 3
Thanked 7 Times in 4 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 2 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Rob Send a message via MSN to Rob Send a message via Skype™ to Rob
its all in your head, or just icy roads!!! LOL, no clue what is wrong, just thought i would poke a little fun at ya! hope you figure it out!!


Audentes Fortuna Juvat
(Fortune Favors The Bold)
Rwalker@Powerstroke.Org
The Org. Staff reserves the right to
move, modify, delete or merge threads/posts
at our discretion, without explanation
at any time.
Rob is offline  
post #4 of 19 Old 02-20-2009, 07:38 PM Thread Starter
ARMY MOM!!!!
 
korg70kbc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Colfax, Ca Sierra Nevadas
Posts: 3,053
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to korg70kbc
ok, thanks, I needed that guys! That made me laugh. Dang it this is ticking me off

Laurie



SOLD NCHornet's CCV MOD!, stancor GP relay, zoodad, 6637, fumoto valve, 4" turbo back no cat/muffler, Autometer gauges, & AE avail.
korg70kbc is offline  
post #5 of 19 Old 02-20-2009, 07:41 PM
Too cool for school


 
taylorking's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 9,886
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 3 reviews
Send a message via AIM to taylorking Send a message via Yahoo to taylorking
maybe its something with the gauge itself. could have sprung a leak inside there, and is blowing out in the pillar?

just a thought, i could be totally wrong here

Typical cummins owner.

taylorking is offline  
post #6 of 19 Old 02-20-2009, 07:44 PM
Emergency Services
 
cchase's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Columbus, OH
Posts: 5,534
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to cchase
could have blown a boot or something?



On vacation from a truck for a year or...
Looking at 6.4s Moving in a few months then hopefully buying my dream truck!!!

Driving an Audi till then...
but at work I drive
16 E-450s 7.3 powerstroke Ambulances
7 Duramaxes
1 GMC Kodiak Ambulance

NO CUMMINS.....
cchase is offline  
post #7 of 19 Old 02-20-2009, 08:07 PM Thread Starter
ARMY MOM!!!!
 
korg70kbc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Colfax, Ca Sierra Nevadas
Posts: 3,053
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to korg70kbc
Quote:
Originally Posted by cchase View Post
could have blown a boot or something?
Checked & rechecked. But wouldn't it STILL be doing it? It went from zero boost back up to normal & the 'vacuum' sound was gone. Whether it was a vacuum sound or hiss, not sure. Thats why I checked the boots 1st!! after the line
what does it sound like if the wastgate or ? else gets stuck open or closed???

Laurie



SOLD NCHornet's CCV MOD!, stancor GP relay, zoodad, 6637, fumoto valve, 4" turbo back no cat/muffler, Autometer gauges, & AE avail.
korg70kbc is offline  
post #8 of 19 Old 02-20-2009, 08:09 PM Thread Starter
ARMY MOM!!!!
 
korg70kbc's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Colfax, Ca Sierra Nevadas
Posts: 3,053
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to korg70kbc
Quote:
Originally Posted by taylorking View Post
maybe its something with the gauge itself. could have sprung a leak inside there, and is blowing out in the pillar?

just a thought, i could be totally wrong here
the trans gauge did something odd, it steamed up tonight! THAT WAS WEIRD!

Laurie



SOLD NCHornet's CCV MOD!, stancor GP relay, zoodad, 6637, fumoto valve, 4" turbo back no cat/muffler, Autometer gauges, & AE avail.
korg70kbc is offline  
post #9 of 19 Old 02-20-2009, 08:29 PM
Stupidity pisses me off

 
sevenmalards's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: West Sacramento
Posts: 3,830
Thanks: 10
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 9 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Where was the sound comming from, under the hood or the passanger compartment?

2006 F350 CREW CAB LONG BED KING RANCH

99.5 F350 Super Cab Long Bed, Dually.
SOLD








Quote:
Originally Posted by SMKSTAX View Post
You are not right man, but i still think your funny as hell!
sevenmalards is offline  
post #10 of 19 Old 02-20-2009, 08:29 PM
Compression Ignition Addict
 
FordCowboy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Colorado
Posts: 613
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Is the truck cold when it's doing it? Are you sure it's not the EBPV?

Early 99 Powerstroke
Crew Cab Short Bed Lariat 4x4
SCT Livewire w/ various custom tunes
AFE stage 2
Super 66 Turbo
4" straight pipe
Modded IDM
Automatic trans: PI Converter, tugger kit
Leveling Kit w/ 35's
FordCowboy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome