help! won't go nowhere - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-10-2009, 11:56 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2009
Location: Palmdale
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
help! won't go nowhere

i have an 03 6.0 w/ 121,000miles. and my problem is..... my frame rail fuel pump was going bad around a month ago, or so i think. because it was starving and sputtering for fuel beyond 1/3 throttle. but i kept driving it because its my only vehicle and low funds. and then one day it took me 30 mins to go 1 mile to get home. it did not want to run or start. so i replaced the frame fuel pump. and now it at least starts, but sputters like its 2 or 3 bad injectors. except if i let fuel pressure build up while it is off. and then start it and put it in gear, it runs somewhat decent for a 100ft and then no power whatsoever. i have to put it in neutral and rev up a bit and gear drop it to make it back. (i know i hate doing that). i tried to make the 20 mile trip to the dealer so they can scan it, etc. but i barely made it out of my block. so i returned, i definately dont want to pay $600 to one of these "helpful towers." so idk what to do. oil pressure guage seems to be a lil slightly higher than normal. and my heads are going bad, but i dont think thats the issue. any input is appreciated thanks!!

Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-10-2009, 12:37 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Jan 2009
Posts: 108
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sounds like some of the work trucks we have that have dropped injectors and/or the oil pump. is it puffing grey smoke?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-10-2009, 04:09 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2009
Location: Palmdale
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation

only at startup sometimes. its usually white. and when it runs it doesn't show soot either
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-10-2009, 04:31 PM
scuffs *****

 

Join Date: Aug 2008
Location: Oakwood, OH
Posts: 5,272
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Tyler
Quote:
Originally Posted by fabdf350 View Post
only at startup sometimes. its usually white. and when it runs it doesn't show soot either
You still coulda dropped some squirters. When was the last time you changed fuel filters? Oil?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 02-10-2009, 04:43 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2009
Location: Palmdale
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Red face

i had changed the oil and filters 2k ago. and just replaced the frame mounted fuel pump. so that filter is brand new also. and the oil looks, smells, and feels normal. im going to test the oil and fuel tonight.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 02-10-2009, 04:44 PM
scuffs *****

 

Join Date: Aug 2008
Location: Oakwood, OH
Posts: 5,272
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Tyler
Check for smoke at idle. Looks very hard, it could be very faint.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:19 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors